Ikäihmisten suvitapaaminen tuo Jämsän Äijän aukiolle yhdistyksiä ja paljon ohjelmaa – Tapahtuma huipentuu tansseihin

Jämsän kaupungin vanhusneuvoston järjestämä Ikäihmisten suvitapaaminen järjestetään perjantaina 26. toukokuuta.

Suvitapaaminen näkyy ja kuuluu Jämsän Äijän aukiolla perjantaina.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty Ikäihmisten suvitapaaminen saa tänä vuonna jatkoa. Jämsän kaupungin vanhusneuvoston järjestämä tapahtuma kerää ikäihmiset yhteen Jämsän Äijän aukiolle perjantaina 26. toukokuuta kello 10–14.

Vanhusneuvoston puheenjohtaja Reijo Ekman kertoo, että tapahtuma sai alkunsa koronapandemian aiheuttaman eristäytymisen seurauksena.

”Toissa talvena havaitsimme, että ikäihmiset eivät koronarajoitusten purkautumisesta ja pandemian helpottamisesta huolimatta uskaltaneet lähteä ihmisten ilmoille. Järjestimme tapahtuman, jotta saisimme heidät houkuteltua pois koloistaan. Tapahtuma oli suosittu, joten päätimme järjestää sen uudelleen.”

Ikäihmiset mukaan yhdistystoimintaan

Ekmanin mukaan Jämsässä on noin 6 500 yli 65-vuotiasta ihmistä. Heistä vain yksi kolmannes on mukana jossain järjestö- tai yhdistystoiminnassa. Tapahtumassa esittelee toimintaansa moni paikallinen yhdistys ja järjestö. Tapahtumaan saa osallistua kuka tahansa, ikään katsomatta.

”Ajatuksena on, että ikäihmiset saataisiin houkuteltua jonkun yhdistyksen toimintaan mukaan, jotta jokaisesta pidettäisiin tavallaan huolta ja he olisivat osa jotain porukkaa. Tietysti tapahtuman tarkoitus on myös mahdollistaa mukavia kohtaamisia ihmisten kesken.”

Yhdistysten ja järjestöjen esittelypisteiden lisäksi luvassa on paljon ohjelmaa. Tapahtuman juontaa Marjo Örn. Suvitapaaminen alkaa Jämsän Harmaat -lauluryhmän esittämällä Jämsän marssilla. Reijo Ekman pitää avauspuheenvuoron ja Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste tuo kaupungin tervehdyksen.

Päivän aikana tapahtumassa kuulaan Posetiivarin soitantaa, nähdään Jämsän Tanhuujien Lystikkäiden esitys, herätellään kehoa Marjo Örnin kanssa sekä nautitaan Artun ja Olgan musiikkiesityksestä. Tapahtuma huipentuu tansseihin Vapaapääsy-yhtyeen johdolla.

Kuopion Lettukeisari on paikalla paistamassa lettuja kello 10–14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos