Kuvat ja video: Mercedes-Benz Klubi tarjosi Himoksella silmänruokaa

Väkeä oli mukavasti liikkeellä heti aamusta alkaen ja reilussa tunnissa halli, jonne mahtuu kerralla noin 30 autoa, alkoi olla täynnä.

Tämän Klassinen Mercedes-Benz on mallinimeltään Adenauer, jonka se on saanut Saksan ensimmäisen liittokanslerin Kondrad Adenauerin mukaan.

Lauantaina toista kertaa Himokselle kokoontunut Suomen Mercedes-Benz Klubi tarjoili upean läpileikkauksen kyseisen merkin autoista. Mukana oli suuri määrä eri kokoisia, ikäisiä ja hintaisia autoja.

Näyttelyssä oli autoja niin ulko- kuin sisätiloissa. Koko päivän kestäneeseen näyttelyyn oli tullut autoja ympäri Suomea, ja kauempaa lähteneet olivat tulleet paikalle jo edellisenä päivänä. Hallissa oleva näyttely oli pääosin pystytetty perjantaina, mutta se eli koko lauantain. Järjestäjän bongasivat parkkipaikalta kaikkein kiinnostavimpia yksilöitä, jotka ajettiin sisään halliin.

Väkeä oli mukavasti liikkeellä heti aamusta alkaen ja reilussa tunnissa halli, jonne mahtuu kerralla noin 30 autoa, alkoi olla täynnä. Sisääntulon molemmin puoli oli yhteistyökumppaneiden Vehon ja Käyttöauton sinne tuomia uusia ja vähän ajettuja autoja, joista arvokkaimmat eivät olleet edes myynnissä. Hallista mänttä-vilppulalainen Vehon entinen myyntipäällikkö Antti Mörö bongasi Mercedeksen vuoden 2011 mallia olevan AMG ”Lokinsiipi” Mercedeksen, johon hänellä liittyi henkilökohtainen muisto.

”Se oli muistaakseni vuonna 2013 kun menimme Hallin lentokentälle kokeilemaan vähän nopeampaa ajoa. Siellä kysyttiin, kuka haluaa ajaa yli 300 km tunnissa. Minä tietysti halusin kokeilla ja tutkalla mitattu loppunopeus oli 326 km/h” muistelee Mörö.

Kyseinen auto ei ollut myynnissä, mutta jo se olisi ollut, siitä olisi joutunut maksamaan noin 400 000 euroa.

Antti Mörö on ajanut kuvassa olevalla autolla laillisesti yli 300 km/h.

Hallissa oli myös sellaisia autoja, joiden hintaa on vaikea arvioida. Yksi niistä lienee Kangasalta kotoisin olevan Reijo Pirisen pitkinä koronavuosina kunnostama vuoden 1963 Mercedes, jollaista toista ei Suomesta löydy.

”Tämä on Mersun pastellivärinen vihreä jenkkimalli, joita ei tietääkseni Suomeen ole tuotu ainakaan uutena. Omilla pyörillä se minulle tuli, ja korona-aikana rakensin sen peltipuhtaasta kokonaan uudelleen. Nyt se on lähes valmis. Siihen tulee vielä tummanvihreä matto ja sen jälkeen se alkaa olla täydellinen”, kertoo Pirinen.

Reijo Pirinen rakensi tätä autoa kaksi vuotta ja kaksi kuukautta ja nyt se on viittä vaille täydellinen.

Ulkoa löytyy näyttelyn järein auto. Sen omistaa keskisuomalainen Silvasti Transport, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista erikoiskuljetuksia tekevästä firmasta. Se kuljettaa muun muassa muuntajia ja tuulivoimaloiden osia suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Kyseisellä vähän yli 600-hevosvoimaisella autolla saa Suomessa vetää 180 000 kiloa painavia lasteja. Vääntöä autosta löytyy 3000 Nm. Hintaa tällä jättiläisellä on noin 250 000 euroa, eli vähemmän kuin kalleimmilla henkilöautoilla. Tämä tosin selittyy osin sillä, että kalleimmissa henkilöautoissa hinnasta noin puolet on veroa, toisin kuin työkäyttöön tarkoitetuissa ajoneuvoissa.

Tero Linna oli esittelemässä tätä vähän isompaa ajoneuvoa malliltaan Mercedes-Benz Actros 4463 LS 8x4.

Kerolat: Päivi ja Kari Kerola ovat Mersuihmisä ja tulivat näyttelyyn mökiltään Lestijärveltä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos