Rodeota, maastavetoa, huilumusiikkia – Kauppapäiviltä löytyy menoa moneen makuun

Suvi Iivari
Rodeota, maastavetoa, huilumusiikkia – Kauppapäiviltä löytyy menoa moneen makuun

Kauppapäivät valtaavat tänä vuonna Forumin myös sisältä. Hannu Lankinen ja Tuomo Mäyrämäki harmittelevat sitä, että normaalisti suuri osa Forumin tiloista on tyhjillään.

Suvi Iivari

Tulevana viikonloppuna Jämsän keskustassa muun muassa punnerretaan penkistä, ratkotaan rodeomestaruus ja kuullaan klassista huilumusiikkia. Tapahtumien runsaudensarvessa on kyse Hyvän tuulen kauppapäivistä, jotka järjestetään tänä keväänä kolmatta kertaa.

Tällä kertaa mukana on noin 50–60 yritystä. Joukkoon mahtuu niin jämsäläisiä kuin ulkopaikkakuntalaisiakin yrityksiä.

Tapahtuman tarkoitus on saada ihmiset liikkeelle ja vilkastuttaa kaupankäyntiä. Tapahtuman puuhamiehet Tuomo Mäyrämäki ja Hannu Lankinen odottavat paikalle useita tuhansia kävijöitä.

Taustalla on toki myös pyrkimys herätellä ihmisiä pohtimaan paikallisten yritysten merkitystä kaupungille.

–Jokainen voi itse miettiä ostopäätöksiä tehdessään, mitä tulevaisuus tässä kylässä tarkoittaa, Mäyrämäki sanoo.

Tänä vuonna näytteilleasettajat levittäytyvät myös Forumin sisätiloihin, jossa tapahtuman käytössä on 2 500 neliötä. Kauppakeskuksen tilojen vuokraaminen oli järjestäjille hyvä diili: tilat ovat keskellä kaupunkia ja sisätilat vähentävät sään tuomia riskejä.

–Pari vuotta sitten tapahtumapaikalle iski pieni taifuuni ja teltat lähtivät lentoon, Mäyrämäki muistelee.

Mäyrämäki ja Lankinen harmittelevat sitä, että normaalisti suuri osa Forumin tiloista on tyhjillään eikä yrittäjiä tiloihin ole löydetty.

–Tähän taloon pitäisi saada enemmän toimintaa. Ei tällainen tila kaupungin keskellä saa olla tyhjillään, Mäyrämäki sanoo.

Kauppapäivien ohjelmisto on koottu jokaiselle jotakin -periaatteella. Mukaan mahtuu niin taikuriesityksiä, koirien muotinäytöksiä kuin harmonikkamusiikkiakin. Tarkoitus on, että kaikenikäiset löytävät viikonlopun aikana mieluista tekemistä.

Lapsille on luvassa muun muassa puuhapaja, trampoliini ja hälytysajoneuvoihin tutustumista.

Forumin parkkialueella päristellään lauantaina karting-autoilla. Jämsä City Karting GP:ssä paikallisten yritysten ja kaupungin edustajat ottavat mittaa toistensa ajotaidoista parinsadan metrin radalla. Kisassa ajaa kaiken kaikkiaan 32 joukkuetta.

–Kisa on leikkimielinen, mutta kun kypärät vedetään päähän, radalla mennään ihan tosissaan, Mäyrämäki arvelee.

Alkukarsinnat ajetaan neljässä erässä, ja jokaisesta erästä kaksi joukkuetta pääsee illan finaaliin. Yleisön ajovuoro on sunnuntaina. Kisasta johtuen parkkialue ei ole tapahtumavieraiden käytössä. Hiekkakentän parkkipaikka joen rannassa sen sijaan on käytössä. Järjestäjien toive on, että lähellä asuvat saapuvat kävellen.

Kaupanteon lomassa ratkotaan muitakin mestaruuksia. Rodeomestaruudesta mitellään sekä perjantaina että lauantaina, ja finaali pidetään lauantain iltatapahtumassa.

Jokainen oman elämänsä voimamies tai -nainen voi osallistua penkkipunnerruksen tai maastavedon kilpailuun. Matalan kynnyksen kisaan ovat tervetulleita kaikenkokoiset miehet ja naiset ennakkoilmoittautumisella. Jokaisen osallistujan tulos suhteutetaan tämän omaan painoon.

Lauantaina valitaan myös Jämsän farkkupeppu 2017. Leikkimieliseen kisaan voi osallistua kuka tahansa iästä ja sukupuolesta riippumatta. Mistään missikisasta ei suinkaan ole kyse, vaan kisassa pärjää paremmin hyvällä huumorintajulla.

Hyvän tuulen kauppapäivät pidetään perjantaina 19. toukokuuta–lauantaina 20. toukokuuta Jämsässä.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kumma kyllä lehti ei kirjoittanut mitään tapahtumasta.

  • teoi

    Iso kiitos Tuomolle ja Hannulle että tälläkkn kylällä on tapahtumia. Mä kaipaan kuitenkin sitä jäähallin tapahtumaa ja Harjakaista SE OLI PARASTA!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio