Tämä video aiheutti someraivon Jämsässä – ”Voin kuvata ensi kesänä uuden”

Kuvakaappaus
Tämä video aiheutti someraivon Jämsässä – ”Voin kuvata ensi kesänä uuden”
Mikko Lindroos

Muistatko tämän Jämsän keskusta-alueelta pari vuotta sitten kuvatun youtube-videon, jossa esiteltiin Jämsän keskustan autioita liiketiloja ja hiljaisuutta?

Videon kuvannut ja editoinut porvoolaismies ei arvannut, että saisi aikaan jämsäläisen someraivon. Videon koettiin irvailevan Jämsälle.

- Tarkoituksena ei ollut suututtaa, vaan kiinnittää huomiota yleiseen ilmiöön, eli siihen, miten pienet tehdasvetoiset kaupungit Suomessa hiipuvat.

Mies oli käymässä Jämsässä täältä kotoisin olevan vaimonsa kanssa. Vaimon ollessa tapaamassa äitiään miehellä oli muutama tunti omaa aikaa. Hän kierteli Jämsän keskustassa.

- Kuvasin paljon aineistoa. Vasta editointivaiheessa tajusin, että johan on kuollutta ja tyhjää. Lopputuloksesta tulikin koominen ja ironinen. Tarkoitus ei suinkaan ollut naureskella, vaan tehdä video pro-Jämsä -hengessä, että päättäjät kiinnittäisivät tilanteeseen huomiota.

Mies julkaisee youtube-kanavallaan matkailuaiheisia videoita. Heitetäänpä hänelle haaste. Kuvaa ensi kesänä uusi video.

- Totta kai otan haasteen vastaan. Kuvaan ensi kesänä Jämsästä positiivisen matkailuvideon, jos keskusta-alueen tilanteeseen on tullut kehitystä. Teen mielelläni paluun ”rikospaikalle”.


Kommentit (7)

  • Nimetön

    Totuuden tuo video näytti keskustan liikkeistä, ei siitä nokkiinsa voi ottaa

  • Nimetön

    Mitä tuosta nokkiinsa ottamaan? video kuvastaa hyvin Jämsän “elämää” ja sama rumba jatkuu

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: