Kaupallinen yhteistyö

Ruohonleikkurit kesäkuntoon pienkonehuollossa

Kesällä pihoilla surisevat ruohonleikkurit ja muut puutarhakoneet. Suosituin malli on nyt nelivetoleikkuri. Vanhat koneet saa ajokuntoiseksi toukokuussa auenneessa pienkonehuollossa.

Kuvapalvelu Epics
Ruohonleikkurit kesäkuntoon pienkonehuollossa

KJ-Myynnin Juha Haarahiltunen kertoo myymälässä piipahtavan kesäisin tavallista enemmän ulkopaikkakuntalaisia.

– Kaikki puutarhakoneet, ruohonleikkurit ja trimmerit ovat kesällä suurin juttu. Ja traktorin varaosia myydään maanviljelijöille, kertoo työkalu- ja varaosamyymälä KJ-Myynnin yrittäjä Juha Haarahiltunen.

Kesällä Teollisuuskadun myymälässä käy ruohonleikkuriostoksilla ja työkaluasioilla muuta vuotta enemmän kesämökkiläisiä paikkakuntalaisten lisäksi.

Ruohonleikkurimalleista ykkönen on ollut Haarahiltusen mukaan tänä keväänä istuttava nelivetoleikkuri, mutta myös työnnettäviä perusmalleja myydään. Haarahiltunen mainitsee myös robottileikkurin, joka leikkaa ruohoa pihalla itsekseen, ja käy välillä automaattisesti latauspisteessä latautumassa.

– Robottileikkurin asentaminen tontin kiertävine kaapeleineen on muutaman tunnin työ. Se kuuluu myös palveluun.

Pienkonehuollossa huolletaan kaiken merkkisiä koneita.

Pienkonehuollossa huolletaan kaiken merkkisiä koneita.

Pienkonehuolto aukesi toukokuussa

Uusin aluevaltaus KJ-Myynnille on ollut tämän vuoden toukokuussa auennut pienkonehuolto. Huoltotoimintaan haluttiin laajentaa Husqvarna-merkin konemyynnin alettua myymälän puolella viime joulukuussa.

– Laajensimme, koska olisihan tyhmää olla huoltamatta itse myymiämme koneita. Näin saamme tehtyä myös Husqvarnojen takuuhuollon omissa tiloissamme, sanoo Haarahiltunen.

Tarkoitus on huoltaa kuitenkin kaiken merkkisiä koneita. Pienkoneisiin kuuluvat esimerkiksi moottorisahat, mönkijät, ruohonleikkurit ja moottorikelkat. Myös autohuoltoa KJ-Myynnissä tehdään pienissä määrin.

– Öljynvaihtoa ja jarrupalanvaihtoja, mutta ei mittavia remontteja. Isoja koneita, kuten maansiirtokoneita ja kuorma-autoja emme huolla, emmekä oikein traktoreitakaan, sillä niille ei ole tarvittavia tiloja, Haarahiltunen sanoo.

Koneiden huollon hän kertoo valmistuvan muutamassa päivässä riippuen tarvittavien varaosien saatavuudesta. Husqvarna-merkin varaosat löytyvät omasta varastosta, mutta muut toimitetaan muualta. Pienkoneiden parissa työskentelee KJ-Myynnissä yksi konehuoltaja.

Ville Hytönen korjaa moottorisahaa.

Ville Hytönen korjaa moottorisahaa.


Kaupallinen yhteistyö

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio