Jämsän kaupunki tiedottaa - Koronavirus - Jämsän Seutu

Jämsän kaupunki tiedottaa: Torstaina avataan poikkeusolojen neuvontapuhelin, ikäihmisten arjen apua organisoidaan

Kaikissa avoinna olevissa toimipaikoissa noudatetaan tehostettua hygieniatason ylläpitoa. Kuvituskuva Jokivarren päiväkodilta.

18.3.2020 19:46

Jämsän kaupunki avaa huomenna torstaina poikkeusolojen neuvontapuhelimen, jonka avautumisesta ja puhelinnumerosta tiedotamme erikseen.

Puhelimeen voi soittaa arkisin klo 9 – 15. Kaupungin koronavirustilannetta koskevat tiedotteet on koottu yhteen paikkaan kaupungin verkkosivuilla .

– Huomisen torstain aikana pyrimme myös organisoimaan kaupungin ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyötä esimerkiksi ikäihmisten arjen avuksi, kaupunginjohtaja Hanna Helaste kertoo.

Kaikissa avoinna olevissa toimipaikoissa noudatetaan tehostettua hygieniatason ylläpitoa. Erityistä huomiota kiinnitetään kosketuspintojen pyyhintään muun muassa desinfioivan puhdistusaineen käyttöä lisäämällä.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontuu päivittäin päivittämään tilannetta ja palvelujen varmistamista poikkeusoloissa. Lisäksi toimialojen omat valmiusryhmät kokoontuvat säännöllisesti, josta raportoivat kaupunginjohtajalle.

– Valmiusjohtoryhmän säännöllinen kokoontuminen on erittäin tärkeää. Sen tehtävänä on kaikissa olosuhteissa varmistaa palveluiden saatavuus ja yhteensovittaa käytettävissä olevat resurssit eri toimialoilla, Hanna Helaste täsmentää.

Käytä paikallisten yritysten palveluja

Yritysten selviytyminen tässä vaikeassa tilanteessa on varmistettava. Monet paikalliset yritykset ovat muuntaneet palveluitaan vastaamaan poikkeusoloja esimerkiksi tarjoamalla tuotteiden kotiinkuljetuksia.

– Toivomme, että kuntalaiset käyttäisivät paikallisten yritysten palveluja mahdollisimman paljon. Kehittämisyhtiö Jämsek Oy on koonnut laajan tietopaketin nettisivuille ja some-kanaviin yritysten maksuvalmiutta tukevista toimenpiteistä. Yritysneuvontaa toteutetaan kuten aiemminkin, tässä tilanteessa etänä, Jämsekin toimitusjohtaja Ulla Haggrén sanoo.

Tilanne varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa

Varhaiskasvatusen palvelujen piirissä on ollut keskiviikkona 170 lasta. Varhaiskasvatuksen kirjoilla on 695 lasta.

Perusopetuksessa on keskiviikkona ollut lähiopetuksessa 35 oppilasta. Perusopetuksen oppilasmäärä on noin 1860 oppilasta. Etäopetuskäytänteitä tarkennetaan ja koteja informoidaan asiasta.

Ylioppilaskirjoitukset ovat sujuneet suunnitellusti. Torstaina reaaliaineiden kirjoittajia on 64 ja perjantaina pitkän englannin kielen kirjoittajia on 60.

Nuoriso-ohjaajien työ muuttuu verkkonuorisotyöksi. Verkkotyön suunnitelma on valmisteilla ja verkkonuorisotyön käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Kirjastopalvelujen osalta käytänteitä on tarkennettu. Lainauksien eräpäivät siirtyvät sulkuajan jälkeen, uusia varauksia ei oteta vastaan. Jo varattu aineisto on lainattavissa sulun päätyttyä. Kirjastopalveluista tiedotetaan tarkemmin torstaina 19.3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos