Jämsäläisoppilaalla koronatartunta – 29 henkilöä karanteeniin - Koronavirus - Jämsän Seutu

Jämsäläisoppilaalla koronatartunta – 29 henkilöä karanteeniin

Vitikkalan koulun oppilaalla on todettu koronatartunta.­

3.5. 8:05

Jämsänjoen yhtenäiskoulun 1. luokan oppilaalla on todettu koronatartunta, Jämsän kaupunki tiedottaa.

Oppilaat ja altistunut henkilökunta on asetettu karanteeniin. Karanteeniin asetettavia 1. luokan oppilaita on kaikkiaan 26 ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa.

Karanteeni kestää sunnuntaihin 9. toukokuuta saakka, ja sillä pyritään estämään epidemian leviäminen. Etäopetukseen siirrytään varotoimenpiteenä ja terveysviranomaisten suosituksesta.

– Tartunta varmistui vasta tänään sunnuntaina. Oppilas on sairastunut maanantaina 26.4. altistuminen lasketaan 48 tuntia taaksepäin. Karanteenin kesto on 14 vuorokautta, hallintoylilääkäri Unto Palonen toteaa.

Karanteenin aikana ei saa tavata ulkopuolisia

Karanteenin aikana ei saa tavata perheen ulkopuolisia henkilöitä eikä kodin ulkopuolella asioida esimerkiksi kaupassa. Alle 16-vuotiaan lapsen huoltaja voi saada tartuntatautipäivärahaa, jos lapsi on määrätty olemaan kotona tartuntataudin vuoksi eikä voi siksi tehdä työtään.

Etäopetuksesta ja kouluruokailun järjestämisestä tiedotetaan oppilaiden huoltajille erikseen.

Jämsänjoen yhtenäiskoulussa on 900 oppilasta, joista Vitikkalan yksikössä noin 500 oppilasta. Henkilöstön määrä on noin sata, joista Vitikkalassa työskentelee 50 henkilöä.

Altistuneiden oppilaiden perheille ilmoitettiin kaupungin mukaan asiasta sunnuntai-iltana Wilma-viestillä ja tekstiviestillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos