Rajoitusten poistuessa rokottamattomia suojaa koronalta vain täydellinen eristäytyminen yhteiskunnasta, sanoo Rokotetutkimuskeskuksen johtaja - Koronavirus - Jämsän Seutu

Rokottamattomia suojaa jatkossa vain täydellinen eristäytyminen, sanoo Mika Rämet – "Olisimmeko valmiita rajoittamaan veneilyä sen takia, että joku ei käytä pelastusliiviä"

"Jos rokotettavaan kohderyhmään kuuluva päättää jättää ottamatta rokotteen, se on hyväksyttävä. He toivottavasti tiedostavat, että tulevat jossakin vaiheessa tautiin törmäämään."

Kansallinen rokotusryhmä käsittelee kolmannen koronarokoteannoksen tarvetta syyskuun lopussa. Kolmansia annoksia jaetaan jo maailmalla. Tampereen Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet kuvattuna Helsingissä 13. tammikuuta 2021.

9.9. 11:28

Hallituksen tuore koronastrategia toteaa merkittävimpien terveysriskien kohdistuvan rokottamattomaan väestöön, kun yhteiskuntaa aletaan jälleen avata. Strategia nojaa voimakkaasti rokotuskattavuuden kasvattamiseen eli rokottamattomien määrän vähentämiseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos