Lue tästä, mitä uusia ohjeita pitkittyneen koronataudin hoitoon annetaan – Toimi näin, jos epäilet itselläsi long covidia - Koronavirus - Jämsän Seutu

Lue tästä, mitä uusia ohjeita pitkittyneen koronataudin hoitoon annetaan – Toimi näin, jos epäilet itselläsi long covidia

Apulaisylilääkäri Kirsi Laasonen Tampereen yliopistollisen sairaalan keuhkosairauksien vastuualueelta arvioi, että pitkittynyttä koronatautia on Pirkanmaalla lisääntyvästi, koska tautitapauksia on paljon.

Pirkanmaalla on otettu käyttöön uusi toimintamalli pitkittyneiden koronaoireiden hoitoon ja tutkimiseen. Toimintamallin tekemisessä on konsultoitu Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin erikoissairaanhoidon eri asiantuntijoita.

7.10. 19:00

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays on julkaissut uusia ohjeita pitkittyneen koronataudin eli niin sanotun long covidin hoitoon.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle on nyt koostettu toimintamalli, jota terveydenhuollon ammattilaiset voivat käyttää potilaan hoidon apuna. Koronan sairastaneet voivat käyttää toimintamallia oman kuntoutuksensa apuna. Taysin verkkosivuilla julkaistuissa ohjeissa neuvotaan muun muassa, miten aloittaa liikunta sairastamisen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos