Alkoiko nyt korona-ajan uusi normaali, vaikka tautia on paljon ja maskisuositus kapenee? Näin Janne Laine arvioi tilanteen

Infektiolääkäri Janne Laine sanoo, että yhden asian on ehdottomasti pienennyttävä ennen kuin koronan voi sanoa siirtyneen kausittain esiintyvien hengitystie­infektiovirusten joukkoon.

Taysin infektiolääkäri Janne Laine muistuttaa, että koronavirus on yllättänyt useasti uusilla tulemisillaan. Aamulehti valokuvasi Laineen tämän kotona 16. joulukuuta 2021.

Koronaa on Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä paljon. Silti alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki karsi peruskoulut ja toisen asteen koulut maskisuosituksesta. Onko nyt siis koittanut koronan uusi normaali?

Apulaisylilääkäri Janne Laine Tampereen yliopistollisesta sairaalasta Taysista vastaa kysymykseen maltillisin sanakääntein.

Mikä?

Maskisuositus

Yli 12-vuotiaiden yleinen maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla, koronanyrkki kertoi 12.4. Suositus poistuu perusopetuksen ja toisen asteen oppilailta.

Maskin käyttöä suositellaan siis julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä sekä kaikessa julkisessa liikenteessä ja takseissa.

Maskia suositellaan edelleen työpaikoilla lähityössä. Työnantaja vastaa työturvallisuudesta ja voi velvoittaa maskin käyttöön työpaikalla. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Ulkotiloissa maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, jolloin liikkuminen vaikeutuu.

Lähde: Tays

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos