Neljänsiä koronarokotuksia annetaan Jämsässä pian kaikille 60 vuotta täyttäneille – Yli 18-vuotiaat riskiryhmäläiset pääsevät nyt rokotuksiin

Neljänsiä koronarokotuksia annetaan 15. elokuuta alkaen kaikille 60 vuotta täyttäneille.

3.8. 19:00

Jämsässä annetaan nyt neljänsiä koronarokotuksia 70 vuotta täyttäneiden lisäksi18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Rokotuksia annetaan ajanvarauksella terveysasemilla.

15. elokuuta alkaen neljänsiä rokotuksia annetaan myös kaikille 60 vuotta täyttäneille Jämsän liikuntahallin walk in -rokotuspisteellä.

THL:n suosituksen mukaisesti neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan portaittain alkaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille, eli seuraavassa järjestyksessä:

1. 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin

2. 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät.

3. 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut kolme rokoteannosta ja sairastanut koronan, ei tarvitse nyt tehosteannosta.

Kaikki 70 vuotta täyttäneet sekä 18–69 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat jämsäläiset voivat varata ajan rokotukseen Jämsän pääterveysasemalle, Kuoreveden tai Länkipohjan terveysasemalle sähköisesti tai puhelimitse. Jämsän Terveyden mukaan aikoja on vapaana vielä loppuviikolle ja ensi viikolla.

Jämsän Terveys muistuttaa, että myös viidensiä koronarokotuksia annetaan edelleen voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tehoste voidaan antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Jämsän liikuntahallin joukkorokotuspiste avataan maanantaina 15. elokuuta, rokotuksia annetaan sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in linjoilla aiempaan tapaan. Ajat ovat sähköisessä ajanvarauksessa jo varattavissa. Ajanvaraukseen pääset tästä.

Sivuterveysasemilla rokotuksia annetaan edelleen ajanvarauksella.

Lähde: Jämsän Terveys

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos