Lokakuun koronarokotukset sairaalalla ajanvarauksella

Koronan tehosterokotukset marras-joulukuulla, yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

11.10. 8:00

Lokakuussa koronarokotuksia annetaan Jokilaakson sairaalalla/Jämsän pääterveysasemalla, Sairaalantie 11, maanantaina 17. ja 24. lokakuuta. Rokotuspäiviin ajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse.

Tehosterokotuksiin on käytössä uusi varianttirokote Comirnaty Original/Omicron BA. 1. Ensimmäisiin ja toisiin rokotuksiin käytössä on edelleen Comirnatu-rokote.

Varianttiräätälöidyt rokotteet

Euroopan lääkevirasto EMA on myöntänyt myyntiluvan ensimmäisille varianttiräätälöidyille rokotteille tehosteannoksina. Rokotteet sisältävät alkuperäisen koronaviruksen piikkiproteiinin lähetti-RNA:n lisäksi omikronin piikkiproteiinin lähetti-RNA:ta.

Varianttiräätälöidyillä rokotteilla elimistön rokotteesta saama immunologinen suoja laajenee, ja ne ovat nyt ensisijainen vaihtoehto tehosteannoksiksi.

Syystalven koronan tehosterokotukset ja influenssarokotukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille sekä 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Tehosterokotusta suositellaan myös voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Näille ryhmille tehosteannosta suositellaan riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta henkilö on saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

THL:n suosituksen mukaan rokotteet annetaan pääasiassa marras-joulukuussa yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

Jämsän Terveys tiedottaa tarkemmin ajanvarauksen alkamisesta ja käytännöistä, kun rokotuspaikka varmistuu. Ajanvaraus rokotuksiin alkaa arviolta viikon 43 alusta sekä sähköisesti että puhelimitse.

Koronarokotusten sähköinen ajanvaraus löytyy tästä linkistä.

Rokotusneuvonta ja -ajanvaraus puhelimitse numerosta 040 7560 744 maanantaista perjantaihin kello 10–14.

Lähde: Jämsän Terveys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos