7 vinkkiä käytetyn auton ostoon yksityiseltä myyjältä - Mainos - Jämsän Seutu
MainosRahoitu.fi

7 vinkkiä käytetyn auton ostoon yksityiseltä myyjältä

Kun olet ostamassa käytettyä autoa yksityiseltä, on siinä prosessissa monta asiaa jotka kannattaa ottaa huomioon. Sen vuoksi, olemme kasanneet yhteen 7 tärkeintä vinkkiä joiden avulla pärjäät käytettyjen autojen kaupanteossa yksityiseltä myyjältä.


2.4.2020 10:32

1.Auton käyttötarkoitus ja ominaisuudet

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä minkälaista autoa etsit ja mitkä ominaisuudet autossa ovat sinulle kaikista tärkeimpiä.

Onko pieni city-auto vai isompi ajoneuvo lapsiperheen tarpeisiin sinulle sopiva? Ajatko lähinnä kaupungissa vai haastavissakin maastoissa? Tarvitsetko luotettavaa autoa pitkä matkan taittamiseen, vaiko näppärästi parkkeerattavaa kaveria?

2.Käytetyn auton rahoitus

Kun auton ominaisuudet ovat selkeät, laske itsellesi sopiva budjetti ja siten pystyt arvioimaan millaisen auton pystyt hankkimaan budjetin ja käyttötarkoituksen puitteissa.

Kulutusluotto on sopiva vaihtoehto käytetyn auton ostamiseen yksityiseltä myyjältä, sillä saat rahat tilillesi nopeasti - parhaimmassa tapauksessa jopa saman päivän aikana. Sopivan kulutusluoton löydät rahoitu.fi-palvelusta, ja kulutusluotot kilpailuttamalla löydät itsellesi parhaiten sopivan luoton. Tällöin sinulta löytyy auton rahoitus jo ennen kaupoille lähtemistä.

3.Tarkista auton kunto

Auton kunnon tarkistaminen on äärimmäisen tärkeää, ja siksi autoa kannattaa mennä katsomaan valoisan aikaan, jotta huomaat kaikki pienimmätkin yksityiskohdat. Sen lisäksi, tutki huoltokirja ja varustelun kunto, sillä esimerkiksi renkaiden vaihto voi vaikuttaa vielä lopulliseen hintaan.

4.Tarkastuta auto ulkopuolisella taholla

Kun tarvitset lisätukea ostotilanteeseen, asiantuntijan mukaan ottaminen koeajolle tai tarkastamaan autoa voi olla myös hyvä vaihtoehto, joka loppujen lopuksi säästää pitkän pennin.

5.Koeaja auto

Koeajaminen on ainut hetki jolloin pääset kokeilemaan autoa kunnolla ennen ostopäätöstä, joten tutki kuinka helppoa auto on käynnistää ja testaile ohjauspyörän toimivuutta.

Käytä auton testaamiseen kunnolla aikaa, jotta saat hyvää tuntumaa ajosta, sekä kaikki pienetkin asiat tulee otettua huomioon.

6.Tingi aina kun mahdollista

Fiksu auton ostaja pyrkii aina tinkimään pyyntihinnasta, sillä pienellä vaivannäöllä ja neuvottelutaidoilla pystyt tekemään silkkaa säästöä.

Vertaile eri myyjien ja autokauppojen hintoja, jotta olet hyvin valmistautunut tekemään kauppaa myyjän kanssa.

7.Kauppakirjan teko ja omistajanvaihdos

Kun hinnasta ollaan päästy myyjän kanssa sopuun, voidaan kauppa lyödä lukkoon.

Asianmukainen kauppakirja on tärkeä täyttää myyjän kanssa huolellisesti. Auto kannattaa myös ostaa ainoastaan rekisteriin merkityltä myyjältä, sillä näin vältyt hankaluuksilta liikennevakuutuksen, omistusoikeuden tai ajoneuvoveron kanssa. Täytä rekisteröintitodistus myyjän kanssa ja muista myös tehdä rekisteröinti-ilmoitus seitsemän päivän kuluessa kaupanteosta.

Ja eikun ajelulle!

Näillä vinkeillä varmistat onnistuneet käytetyn auton kaupat, sillä hyvän valmistautumisen ansiosta et tee hutiostoksia, jotka saattaisivat koitua myöhemmin raskaaksi kukkarolle. Käsirahaa varten kulusluottoa hakiessa kilpailuta lainat lainalaskurilla, jolla saat tarjouksia yli 25 eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Tutustu myös tutkimukseen, jossa vertaillaan kuinka paljon lainaa haetaan eri puolella Suomea, kun ostetaan käytettyä autoa.

Ota vinkit talteen, kilpailuta kulutusluotot lainalaskurilla käsirahaa varten, ja lähde hieromaan kauppoja!

Rahoitu.fi on suomalainen lainapalvelu, jonka avulla sinulle löytyy paras laina. Osoituksena toimintamme luotettavuudesta meille on myönnetty oikeus käyttää arvostettua Avainlippu-tunnusta. Toimimme yhteistyössä vakavaraisten lainanmyöntäjien kanssa, joilla on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä.

Lue myös: