Puhelimien korjauskulut nousussa - Mainos - Jämsän Seutu
MainosKuoret.net

Puhelimien korjauskulut nousussa

Älypuhelimien keskihinta on noussut muutamassa vuodessa merkittävästi. Samaan aikaan myös puhelimien korjaushinnat ovat nousseet huomattavan paljon.


15.10.2020 6:00

Tilanne on tuttu monelle puhelimen omistajalle: laite lipsahtaa kädestä asfalttiin tai laattalattialle, ja puhelimen näytön lasi pirstaloituu. Rikkoutuneen lasin korjautuksen kustannukset voivat tulla yllätyksenä: vaikka näyttö vielä toimisikin normaalisti mutta päällä oleva lasi on sirpaleina, saattaa korjautuksesta joutua maksamaan useita satoja euroja.

Näyttöteknologian muutokset nostavat korjauskuluja

Syynä radikaalisti nousseihin korjauskustannuksiin on pääasiassa OLED-näyttöteknologian yleistyminen. Siinä missä muutama vuosi sitten suurin osa puhelimista oli varustettu LCD-näytöllä, on nykypäivänä yleisin näyttöteknologia OLED. OLED-näyttöpaneelit ovat kalliita verrattuna LCD-teknologiaan, joka nostaa varaosien hintoja – ja tämän myötä myös korjausten kustannuksia.

Kotivakuutuksesta apua kalliissa korjauksissa

Yleensä kalliissa korjauksissa hyvitystä voi saada omasta kotivakuutuksesta. Kaikkia vahinkoja kotivakuutus ei kuitenkaan korvaa. Ennen korjautusta kannatta myös selvittää, onko omalla vakuutusyhtiöllä sopimus jonkin tietyn huoltoliikkeen kanssa.

Vaikka kotivakuutuksesta saisikin korvausta laitteen korjaukseen, pääsee omavastuun joka tapauksessa maksamaan itse. Yleensä tämä on kotivakuutuksissa n. 150 euroa.

Asianmukainen suojaus minimoi rikkoutumisen riskin

Koska puhelimen rikkoutuminen tulee yleensä aina maksamaan yli sata euroa, kannattaa laite suojata rikkoutumiselta mahdollisimman hyvin. Puhelimen suojakuoret ovatkin tehokas suoja puhelimen rikkoutumista vastaan, ja jo kympin investointi suojakuoreen voi parhaimmillaan säästää satoja euroja. Mm. kotimaisesta Kuoret.net -verkkokaupasta suojakuoret saa tilattua nopealla muutaman päivän toimitusajalla.

Panssarilasi tuo lisäturvaa

Suojakuori ei yleensä suojaa puhelimen näyttöä naarmuuntumiselta ja suorilta iskuilta. Tähän ongelmaan ratkaisun tuo panssarilasi. Panssarilasi on näytön lasin päälle asennettava lisäsuoja, joka pitää näytön lasin naarmuttomana ja voi estää lasia rikkoutumasta laitteen pudotessa. Panssarilasi on karkaistua monikerroslasia, ja lasin tarkoituksena on toimia eräänlaisena ”sulakkeena”, joka rikkoutuu puhelimen näytön lasin sijaan. Panssarilasi on edullinen suoja näytölle, ja mikäli panssarilasi rikkoutuu, sen vaihtaminen on huomattavasti helpompaa ja halvempaa kuin puhelimen näytön korjauttaminen.

Lue myös: