MainosSB Ecommerce

Siivousrobotit yrittäjän apuna – robotti pesee boutique-liikkeen ikkunat

Lue, millaisen avun sisustusliikeyrittäjä Silja Sisustaja on saanut ikkunanpesurobotista. EVX Storen Sähköiset sadut Suomesta -juttusarja esittelee tarinoita kuluttajista ja yrittäjistä, jotka hyödyntävät arjen apuna nykypäivän teknologiaa.

Silja on yllättynyt ikkunanpesurin helppokäyttöisyydestä.


6.5.2022 16:47

Silja Sisustaja* oli haaveillut oman sisustustavarakaupan perustamisesta jo vuosien ajan, kun hän törmäsi vapaana olevaan liiketilaan vilkkaan kävelykadun varrella. Unelma kävi toteen: Silja otti yhteyttä tilan vuokranantajaan, ryhtyi yrittäjäksi ja rakensi liikehuoneistosta omannäköisensä boutique-liikkeen.

Pääosin liikkeen pyörittäminen on ollut mieluisaa, mutta Siljan on yllättänyt oman liiketilan pitoon liittyvä jatkuva ylläpitotyö. Siivoaminen on kiireisellä liikepaikalla jatkuvaa, eikä aika tunnu riittävän kaikkiin yrittämiseen liittyviin tehtäviin. Tuotot eivät vielä hetkeen riitä apuun palkattavaan työvoimaan.

Silja löysi avun ikkunanpesurobotista erityisesti suurten ikkunoiden pesemiseen.

Erityistä harmia ovat aiheuttaneet liiketilan laajat ikkunat: ne ulottuvat korkealle, eikä Silja yllä pesemään niitä ilman tikkaille nousemista. Ikkunoiden puhtaus on toisaalta olennaista tuotteiden esillepanon kannalta: sisustusliikkeessä näyteikkuna toimii yrityksen käyntikorttina.

Avun ongelmaansa Silja on löytänyt ikkunanpesurobotista: ne ovat siivouksen uusinta teknologiaa, ja tarjoavat avun erityisesti suurten ikkunoiden pesemiseen. Ne ulottuvat pintoihin, joita ei tavallisilla ikkunanpesutarvikkeilla pääsisi siivoamaan.

Siljan valinta on Xiaomi HUTT W55 -mallinen robotti, jolla hän pesee ikkunoiden lisäksi muut liiketilan sileät pinnat: tilassa on muun muassa laajoja peilipinta-aloja, joiden pesu robotilla hoituu huomattavasti sujuvammin kuin käsin.

Silja on yllättynyt ikkunanpesurin helppokäyttöisyydestä. Hän suihkuttaa tavalliseen ikkunanpesuun käytettävän pesuaineen joko robottiin tai suoraan pestävälle pinnalle, kytkee laitteen töpselin seinään ja kiinnittää sen virtajohdon siten, että se toimii varmuuden vuoksi turvaköytenä.

Sen jälkeen Silja nostaa laitteen kiinni ikkunan pintaan ja antaa sen imutehoaan ja älytoimintojaan hyödyntäen itse määrittää pestävän reitin.

Yrittäjä voi keskittyä ydinosaamiseensa: kauniiden sisustustavaroiden hankintaan, myyntiin ja markkinointiin

Silja on huomannut, että laitteen käyttö säästää häneltä huomattavasti aikaa ja vaivaa ja on sen myötä innostunut hyödyntämään myös muita kodin siivouksen robotteja. Seuraavaksi hän harkitsee pölynimurirobotin hankintaa.

Sisustuskauppayrittäjä iloitsee siitä, että voi keskittyä ydinosaamiseensa: kauniiden sisustustavaroiden hankintaan, myyntiin ja markkinointiin – eikä aikaa kulu turhaan ikävämpien askareiden hoitamiseen.

*Silja Sisustajan tarina oli EVX Storen Sähköisiä satuja Suomesta -juttusarjan kolmas osa. Sarjassa käsitellään kuvitteellisten hahmojen tarinoiden kautta todellisen teknologian aitoja käyttötapauksia.

Info

SB Ecommerce Group

SB Ecommerce Group Oy -konserniin kuuluu EVX Storen lisäksi muita verkkokauppoja, esimerkiksi markkinointitarvike.fi ja sauso.com.

Lue myös: