Jämsä etsii uutta kaupunginjohtajaa - Puheenvuoro - Jämsän Seutu

Millaisen kaupunginjohtajan juuri Jämsä tarvitsee?

3.5.2019 5:00

Jämsän kaupunki tiedotti torstaina, että Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen on irtisanoutunut 25. huhtikuuta virastaan. Irtisanoutuminen astuu virallisesti voimaan elokuussa, siihen asti Salminen on virkavapaalla, eikä edusta enää Jämsän kaupunkia. Kädenpuristuksen hinta on seitsemän kuukauden palkka. Ilman työvelvoitetta.

Syyksi Salminen kertoo kaupungin tiedotteessa elinvoimatoimialan perustamiseen liittyvät näkemyserot hänen ja päättäjien välillä. Valtuusto palautti edellisessä kokouksessaan organisaatioselvityksen elinvoimatoimialaa koskevan osion uudelleen valmisteltavaksi.

Se on sitten Jämsässä edessä uuden kaupunginjohtajan rekrytointi. Tilannetta voisi löyhästi verrata tilanteeseen, jossa jääkiekkojoukkueen valmentaja vaihtuu kesken kauden. Joko sulassa yhteisymmärryksessä, irtisanoutumisen tai irtisanomisen merkeissä. Tilalle halutaan aina tietysti paras mahdollinen vaihtoehto juuri kyseisen joukkueen käskijäksi.

Millaisen johtajan juuri Jämsä tarvitsee? Toiveissa on heimopäällikkö, joka seisoo omiensa joukoissa ja pitää omiensa puolta. Sellainen päällikkö, joka aktiivisesti pitää oman heimonsa asiaa esillä. Tekee julkisia avauksia ja tempauksia, joista koituu heimolle tulevaisuudessa hyötyä. Visionääri, joka paitsi puhuu myös tekee.

Mutta valittiinpa Jämsän uudeksi kaupunginjohtajaksi kuka tahansa, mikään yhden miehen tai naisen show Jämsän tulevaisuuden luominen ei ole. Siihen tarvitaan koko heimoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos