Toivottavasti saisimme itse kukin voimia käyttäytyä joulun aikaan niin, että olisimme kotona hyvyys, liike-elämässä rehellisyys, seurassa kohteliaisuus ja työpaikalla säällisyys” - Puheenvuoro - Jämsän Seutu

Toivottavasti saisimme itse kukin voimia käyttäytyä joulun aikaan niin, että olisimme kotona hyvyys, liike-elämässä rehellisyys, seurassa kohteliaisuus ja työpaikalla säällisyys”

Pertti Peltola toteaa mielipidekirjoituksessaan, että olemme taas menossa kohti pimeää vuodenaikaa.

– Pimeys on valon poissaoloa. Mutta elämän kiertokulussa pimeää aikaa seuraa aina valon aika, kirjoittaa Pertti Peltola.

29.11.2020 21:00

Amerikkalainen kirjailija Edgar Lee Masters toteaa kuuluisan Spoon River antologian epitafirunossaan E.C. Culbertson terävästi, että taivasten valtakunnan laki ja maallisen valtakunnan laki poikkeavat jyrkästi toisistaan: Hän kirjoittaa:

Näin kuuluu taivasten valtakunnan laki: Kuka hyvänsä tulee viinitarhaan vaikkapa yhdennellätoista hetkellä saa täyden palkan.

Ja näin kuuluu maallisen valtakunnan laki: Kun kulmakivi on laskettu ja muistotaulut ripustetaan paikalleen, tulevat ne, jotka alussa vastustivat hyvää työtä, vallaten sen ja omistaen itselleen.

Vaikka meitä on opetettu, että älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi, niin siitä huolimatta me toimimme juuri niin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos