Lukija kirjoittaa tulleensa petetyksi: ”Meille, jotka 1960- luvulla liityimme eläkejärjestelmään, luvattiin tulevien eläkkeiden päivitys jopa palkkoja täysin seuraavaksi” - Puheenvuoro - Jämsän Seutu

Lukija kirjoittaa tulleensa petetyksi: ”Meille, jotka 1960- luvulla liityimme eläkejärjestelmään, luvattiin tulevien eläkkeiden päivitys jopa palkkoja täysin seuraavaksi”

Puutteellisesti päivittyvä työeläke menettää kilpailukykyä takuu- ja kansaneläkkeeseen nähden, kirjoittaa Esko Järvenpää mielipiteessään.

Nykyisin työeläketalous on vahvassa kasvussa ja sijoitustuotot nousevat noin 10-20 miljardia euroa vuosittain ja pääoma (työkalu) on kivunnut huimaan lähes 250 miljardiin euroon, Esko Järvenpää kirjoittaa.

28.10. 19:00

Nykyinen indeksi korotti eläkettä tänä vuonna 0,53 prosenttia, ensi vuonna vielä vähemmän. Samanaikaisesti elinkustannukset ovat nousseet 2,6 prosenttia, puutteellisesti päivittyvä työeläke menettää kilpailukykyä takuu- ja kansaneläkkeeseen nähden, jota on päivitetty reilummin ja sen saa vaikka ei tee elinaikanaan yhtään palkkatyötä. Liian suuri joukko tyytyy tähän ratkaisuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos