Vapaaehtoinen ruoka-apu on myllerrysten kourissa – Asiakasmäärät kasvussa, mutta hävikkiruoka vähenee: ”Se tarkoittaa pidempiä ruoankeruumatkoja, Rauhan Majakassa bensalasku jopa tuhat euroa kuussa”

Arja Paakkanen kertoo mielipidekirjoituksessaan vierailustaan Rauhan Majakan ruoanjakopäivään. Paikalla oli reilut 170 avuntarvitsijaa.

Majakka jakaa ruoka-apua kaksi kertaa viikossa tällaiselle ihmismäärälle. Asiakaskunnalla mitaten Jämsän menestyvin ”ravintola”?

6.8. 19:00

Tätä mieltä on Kotimaisen avustustyönliiton (KOA ry) toimintakoordinaattori Nina Havia, jonka kanssa käyn keskustelua aiheesta puhelimitse. Myllerrys ja muutokset ovat valtakunnallisia.

Myös Jämsän Rauhan Majakassa muutokset tiedetään. Asiakkaiden määrä nousi yhtäkkiä kolminkertaiseksi ja ruokaa haetaan entistä kauempaa. Asiakaskasvu johtuu ukrainalaisten sotapakolaisten tulosta asiakkaiksi. Toisaalta ruoan kallistuminen lisää avun tarvetta muutoinkin, mutta hävikkiruokaa kaupoista saadaan entistä vähemmän. Lainsäädäntö on tiukkenemassa muun muassa kuntoutujien ja työharjoittelijoiden käytön osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos