Gradia Jämsä omana yksikkönään

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muutosneuvottelut huolestuttavat Jämsässä.

7.10. 6:00

Gradian muutosneuvotteluissa tavoitteena on saavuttaa koulutuskuntayhtymän käyttötaloudesta 10 miljoonan euron säästöt, mikä tarkoittaa kymmentä prosenttia. Säästöt koskettavat kaikkia yksiköitä, ja Jämsässä ollaan huolissaan erityisesti Gradia Jämsän yksikön itsenäisyydestä.

Gradiassa on kaikkiaan reilut tuhat työntekijää, heistä satakunta Jämsässä. Gradia Jämsän kampuksella on oppilaitoksen sivujen mukaan noin 1 200 opiskelijaa.

Jämsässä pidetään tärkeänä, että yksiköllä on oma, päätösvaltaa käyttävä rehtorinsa. Ilman tätä pelätään tuntuman paikalliseen elinkeinoelämään heikkenevän; rehtori on avainasemassa erilaisissa verkostoissa ja yhteistyöhankkeissa.

Aivan samanlaisia terveisiä jätti muuten Mäntän Seudun Koulutuskeskuksen eläköityvä rehtori Arto Pylvänäinen oppilaitokselleen: ”Oppilaitoksia johdetaan paikallisesti, jottei unohdeta ammatillisten oppilaitosten yhtä perustehtävää, olla mukana seudullisessa kehittämisessä”.

Toinen huolenaihe Jämsässä on päällekkäisten opintolinjojen karsiminen. Se ei automaattisesti saisi tarkoittaa, että Jämsästä katoaa opintolinja, jos sellainen Jyväskylässäkin on. Olennaista on, että koulutus vastaa työelämän tarpeisiin, ja että opintolinjalla on vetovoimaa opiskelijoiden keskuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos