Aivotkin nauttivat joutenolosta

Syyslomalle löytyy kivaa ja rentoa ohjelmaa lähiseudulta.

19.10. 6:00

Koululaisilla ja joukolla muitakin lapsia ja nuoria on syyslomaviikko, yhdeksän päivän kaivattu tauko koulutyöhön. Läksyt ja kokeisiin luvut saa unohtaa vähäksi aikaa ja toivottavasti nukkua aamulla pitempään.

Alun perin koulusta sai syyslukukaudella vapaata sadonkorjuuta ja muita maatilan syystöitä varten. Maaseudun kunnissa puhuttiin perunannostolomasta syys-lokakuun vaihteessa. Myöhemmin loma laajeni kaikille ja ajankohta vakiintui lokakuulle katkaisemaan kouluviikkojen pitkän ketjun, aivan kuten hiihtoloma kevätlukukaudella.

Viikon syysloma tuokin tarpeellisen hengähdystauon arkiseen työhön. Toivottavasti lapset ja nuoret perheineen, ystävineen ja sukulaisineen löytävät mahdollisuuksia myös yhteiseen loman viettoon.

”Aina ei tarvitse touhuta.”

Kaupungin ja kuntien liikunta- ja nuorisopalveluissa lomaviikolla tarjotaan monenlaista ohjelmaa, niin liikuntaa kuin muitakin harrastuksia. Uimahalli ja jäähalli palvelevat monipuolisesti vesi- ja jääurheilun ystäviä.

Kauas ei tarvitse matkustaa, kotiseudulta löytyy tekemistä, koettavaa ja nähtävää. Esimerkiksi luonnossa ja lähikohteissa on mukava retkeillä tai voi poiketa kirjastoon. Syysloma on mainio lukuloma. Nyt on hyvää aikaa myös ihan vain rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa. Aina ei tarvitse touhuta, aivotkin nauttivat jouten olosta.

Kirjoittaja on uutistuottaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos