Rautalankaa jäteasioista

Jämsän Seudun tietopaketti jäteasioista kannattaa ottaa talteen.

28.10. 6:00

Jämsän Seutu kokosi kattavan tietopaketin jätteiden lajittelusta, hävittämisestä ja kierrätyksestä. Juttu tehtiin lukijoiden toivomuksesta, sillä monet ovat tehneet saman havainnon, josta toimitukseen tulleet useat vinkitkin kertovat: Jätteitä dumpataan edelleen metsäautoteiden varsiin ja muutenkin teiden varsille, jopa pysäkeille.

Näin toimitaan siitä huolimatta, että jätteiden asiallinen hävitys ei maksa paljoakaan tai ei mitään, ehkä jonkin verran vaivaa. Mutta on sitä vaivaa metsään ronttaamisessakin. Lisäksi roskaamisesta on luvassa mojova sakko, jos siitä jää kiinni. Asiallinen hävittäminen tulee halvemmaksi sekä asianosaiselle itselleen että yhteiskunnalle.

Kierrätyskelpoinen tavara puolestaan voi olla toiselle tarpeen, vaikka se itselle olisi käynyt turhaksi. Tähän tarkoitukseen löytyy lukuisia eri kanavia, joiden kautta tavara vaihtaa sujuvasti omistajaa.

Lukijoiden vinkit ovat toimitukselle arvokkaita, ja niiden perusteella saadaan usein tehtyä lukijoille hyödyllistä sisältöä, hyötyjournalismia. Tästä kielivät myös juttujen korkeat lukuarvot, joista analytiikka antaa tarkkaa tietoa.

Seuraavaksi tartumme vinkkiin, jossa toivottiin hajallaan olevien kaupungin palvelujen ja toimitilojen esittelyä. Sitä odotellessa voi nauttia myös lukijoiden lähettämistä upeista syyskuvista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos