Uhkakuvat käymässä toteen

Gradian muutosneuvottelut ovat toteuttamassa niitä uhkakuvia, mitä Jämsässä uumoiltiin.

18.11. 6:00

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muutosneuvottelut toivat Jämsään juuri niitä ikäviä uutisia, joita ennakoitiin. Gradia Jämsä esitetään yhdistettäväksi Gradia Jyväskylän kanssa yhdeksi oppilaitokseksi.

Niinikään lakkautettavat koulutuslinjat nimettiin: Jämsässä järjestettävien laboratorioalan sekä ravintola- ja matkailualan koulutusten on suunniteltu päättyvän nykyisten opiskelijoiden valmistuttua.

Kylmästi sanottuna kyse on keskittämisestä maakunnan keskuskaupunkiin. Gradia Jämsä on itsenäisenä yksikkönä pystynyt joustavasti vastaamaan alueen koulutustarpeisiin, ja päättäjien mukaan tehnyt sen myös kustannustehokkaasti. Se on selvää, että talouden tervehdyttämiseen on koko Gradian osallistuttava, mutta ovatko keinot nyt varmasti oikeat ja tehokkaat?

Aiemmin kuntayhtymän johtajan Anssi Tuominen mainitsi muun muassa, että koulutuksen jatkumista turvaa, kun linjalle saadaan opiskelijoita ja alalle on tarvetta työelämässä. Vaikea kuvitella, ettei juuri Jämsässä olisi tarvetta esimerkiksi matkailu- ja ravintola-alan ammattilaisille ja sellaisiksi opiskeleville.

Jämsän kaupungin päättäjät puolestaan lausuivat, ettei muutosneuvottelujen tuloksena saa olla, että oppilaitoksen hallinto ja sitä kautta opetus-, palvelu- ja kehittämistoiminta etääntyvät Jämsästä. Näin juuri nyt on käymässä. Onko mitään tehtävissä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos