Tukiverkkoja vähävaraisille lapsiperheille

Lähestyvä joulun aika luo paineita perheille.

23.11. 6:00

Vähävaraisten lapsiperheiden määrä on kasvanut kovaa vauhtia, arvioi Pelastakaa Lapset ry. Järjestön mukaan Suomessa elää vähävaraisissa perheissä yli 110 000 lasta, ja nyt määrän arvioidaan kasvaneen jopa 16 000 perheellä.

Yleisesti kiristyvä taloustilanne ja hintojen nousu vaikuttaa rajusti vähävaraisiin perheisiin. Alkavana talvena entistä suurempi osuus perheiden käytettävissä olevista varoista kuluu välttämättömiin maksuihin, kuten energiaan ja polttoaineeseen.

Se tarkoittaa, että monissa perheissä on tingittävä niin aikuisten kuin lastenkin menoista entisestään. Osallistuminen maksullisiin harrastuksiin vaikeutuu, ja kaventaa hyvinvointia ja osallisuutta.

Pelastakaa lapset käynnistää joulukeräyksen vähävaraisten perheiden lapsien ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten hyväksi kotimaassa. Myös monet muut tahot järjestävät joulun ajan keräyksiä ja muita tempauksia vähävaraisten hyväksi.

Osallistuminen joulukeräykseen voi olla paras joululahja niin antajalleen kuin saajalleen. Tuki lasten ja nuorten kannattelemiseksi pois syrjäytymisvaarasta on arvokas teko koko suomalaisen yhteiskunnan kannalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos