Väki vähenee ja niin pienemmissä naapureissakin

Jämsän väkiluku väheni viime vuonna yli 400 asukkaalla.

27.1. 6:00

Viime vuodenvaihteen väestön ennakkotilasto julkaistiin torstaina. Sen mukaan Jämsän väkiluku oli joulukuun 2022 lopussa 19 351 asukasta. Vuoden 2021 virallinen väkiluku Jämsässä oli 19 767. Vähenemää on yli 400 asukasta.

Väki vähenee samaa tahtia muissakin lähiseudun pikkukaupungeissa, jos verrataan vaikka puolta pienempiin naapureihin Mänttä-Vilppulaan ja Keuruuseen. Niissä molemmissa väkiluku on vielä hieman yli 9 000 mutta lähenee tätä tuhatlukua hyvää vauhtia. Kummassakin kaupungissa väki väheni noin 200 asukkaan verran viime vuonna.

Kuhmoisissa väki väheni noin 40 henkilön verran. Asukkaita on vain reilut 2 100. Maakuntakeskus Jyväskylä kasvatti väkilukuaan puolentoista tuhannen verran.

Viime vuoden väkiluvun tarkasteluun ukrainalaisten pakolaisten muuttaminen toi oman mausteensa, väkeä on tullut ja mennyt. Jämsään on kuitenkin asettunut satoja maahanmuuttajia, joista osa toivon mukaan asettuu tänne pysyvästi, hankkii koulutuksen ja työllistyy tälle seudulle.

Koko Suomen mittakaavassa juuri muuttovoitto ulkomailta piti Suomen väkiluvun kasvua yllä. Syntyvyys Suomessa on nimittäin pudonnut koronavuosien jälkeen ennätyksellisen vähäiseksi. Vuonna 2022 elävänä syntyneiden määrä oli pienin yli 150 vuoteen ja kuolleiden määrä suurin sitten sotavuosien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos