Kotimaan ja paikallista politiikkaa lehdessä

Suomalaiset seuraavat kotimaan politiikan uutisia eniten sanomalehdistä.

10.2. 6:00

Painetut ja digitaaliset sanomalehdet ovat merkittävin kotimaan politiikan uutislähde ja tärkein tuki äänestyspäätöksissä, selviää Iro Research Oy:n Uutismedian liitolle tekemästä Eduskuntavaalit 2023 -tutkimuksesta. Osuus on jopa kasvanut aiemmista vuosista yhden prosenttiyksikön. Toisen paikan nappaa televisio.

Sanomalehdet ovat tasaisesti kaikkien ikäryhmien merkittävin tiedon lähde kotimaan politiikan uutisissa. Jopa 18–24-vuotiaista 70 prosenttia ilmoittaa seuraavansa säännöllisesti kotimaan politiikan uutisia sanomalehdistä. Nuorilla sosiaalinen media ohittaa kuitenkin television suosion.

”Sosiaaliseen mediaan sijoitetut eurot eivät jää vahvistamaan tätä yhteiskuntaa.”

Sanomalehtien vaalikoneet verkkosivuilla ovat merkittävä tiedonlähde äänestäjille. Eniten painoarvoa suomalaiset äänestäjät panevat ehdokkaan näkemyksille. Jos ne vastaavat omia, se painaa ehdokkaan valinnassa. Seuraava valintaperuste on puolue.

Ehdokkaita koulutetaan paljon sosiaalisen median hyödyntämiseen. Silti varmimmin äänestämään lähtevät eivät koe somea merkittäväksi tiedonlähteeksi valintapäätöstä tehdessään.

Ehdokkaiden kannattaa myös muistaa, että someen sijoitetut eurot eivät jää vahvistamaan tätä yhteiskuntaa vaan päätyvät amerikkalaisille ja kiinalaisille somejäteille. Tämän pitäisi olla merkittävä seikka Suomen yhteiskunnallisen päätöksenteon huipulle pyrkiville.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos