Alhojärveltä mallia muillekin kylille

Alhojärven naapuriapu on matalan kynnyksen vapaaehtoistyötä.

17.2. 6:00

Alhojärven kyläyhdistys on aloittanut naapuriaputoiminnan, jonka puitteissa on tarkoitus jelppiä kyläläisiä pikkuaskareissa. Ihan kuten ennen vanhaan naapurukset tapasivat toimia. Nykyisin kynnys naapuriapuun on noussut, sillä kyläilykulttuuri on muuttunut eikä naapureita välttämättä kovin hyvin tunneta.

Naapuriaputoimintaan Alhojärvellä ilmoittautui heti toistakymmentä vapaaehtoista, joihin saa yhteyden soittamalla tai laittamalla viestiä tarkoitukseen hankittuun puhelimeen. Naapuriapu voi olla pientä käytännön hommaa tai vaikka neuvontaa tilanteessa, joka ei itseltä suju.

Kaikki vapaaehtoiset ovat vaitiolovelvollisia, eikä yhteydenotoista tai naapuriavun piirissä olleista henkilöistä pidetä kirjaa. Tämä on omiaan madaltamaan kynnystä pyytää naapuriapua. Luottamus ja luotettavuus ovat toiminnan kulmakiviä.

Parhaimmillaan naapuriaputoiminta luo yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä. Arjen pieniin pulmiin saa helposti ja luontevasti apua.

Muualta saatujen kokemusten mukaan naapuriapua ei ensin välttämättä oikein huomata, ja avun pyytämistä saatetaan vierastaa. Toivottavasti Alhojärvellä naapuriaputoiminta pääsee hyvään vauhtiin, ja siitä saadut kokemukset osoittavat Jämsän muillekin kylille, että tällaista toimintaa kannattaa järjestää. Se koituu koko kylän hyödyksi ja asukkaiden iloksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos