Jämsän Seutu esittelee ehdokkaat

Jämsästä on eduskuntavaaleissa seitsemän ehdokasta. Esittelemme heidät lähiviikkoina.

3.3. 6:00

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu vahvistettiin torstaina 2. maaliskuuta. Ehdokkaat saivat äänestysnumeronsa ja vaalikampanjat alkavat toden teolla. Jämsän Seutu esittelee täkäläiset ehdokkaat ennen kuin ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta.

Haastatteluissa ehdokkaat voivat kertoa tärkeimmät vaaliteemansa ja kantansa täkäläisille tärkeisiin kysymyksiin. Haastattelut julkaistaan arvotussa järjestyksessä. Ensimmäiset ovat vuorossa perjantaina 3. maaliskuuta.

Jämsäläisehdokkaat ovat istuvat kansanedustajat, perussuomalaisten Jouni Kotiaho ja demarien Piritta Rantanen, jotka kumpikin pyrkivät jatkokaudelle. Demareilla on Jämsässä toinenkin ehdokas Tuula Peltonen, jolla on kansanedustajataustaa vuosilta 2007–2015. Kokoomuksen ehdokas on Lotta Ahola, keskustan Merja Lahtinen, vasemmistoliiton Iida Rantanen ja vihreiden Johanna Ketola.

Viime vaaleissa tulos oli jämsäläisittäin hyvä, kun maakunnan kymmenen edustajan joukkoon saatiin kaksi edustajaa. Väylä valtakunnan päätöksentekoon ja maakunnan äänen kuuluminen muualtakin kuin keskuskaupungista on tärkeää.

Haastajia vaaleissa riittää, ehdokkaita ovat Keski-Suomessa asettaneet 16 ryhmää ja monilla on täydet listat. Osa odotti ehdokasasettelun vahvistamista ennen kaikkien ehdokkaidensa julkistamista. Uusille tulokkaille tilaa tekevät perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen ja Toimi Kankaanniemi, sekä vasemmistoliiton Juho Kautto, jotka eivät nyt ole ehdokkaina.

------

Tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen on tullut tieto vielä yhdestä jämsäläisehdokkaasta, joka on Vapauden Liiton Vesa Raiskila Jämsästä. Täydennys tehty 3.3. klo 8.24.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos