Onko yhä sijaa kahdelle edustajalle Jämsästä?

Jämsässä on vielä iso äänipotti annettavana eduskuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä.

Perussuomalaisten Jouni Kotiahon ja demarien Piritta Rantasen kansanedustajapaikkoja saadaan jännittää sunnuntai-iltana varmasti loppumetreille, sillä Jyväskylän äänet sinetöivät vaalien tuloksen Keski-Suomessa. Ennakkoon voisi ajatella, että kahden jämsäläisen kansanedustajan paikan säilyminen on hyvinkin mahdollisuuksien rajoissa.

Perussuomalaisissa ei ole nyt kahta aiempaa ääniharavaa Toimi Kankaanniemeä ja Teuvo Hakkaraista. Nouseeko Kotiaho vahvan veturin rooliin maakunnan perussuomalaisissa ja onko puolueen kannatus yhtä vahvaa kuin valtakunnallisesti?

Demareiden ykkösenä maakunnassa oli 2019 vaaleissa Riitta Mäkinen, ja hyvänä kakkosena Piritta Rantanen. Molemmat ovat vahvasti mukana tälläkin kertaa.

Vuoden 2019 vaaleissa jämsäläiset keskittivät äänensä paikallisille ehdokkaille, ja Rantanen ja Kotiaho olivat selkeästi kärjessä. Tuolloin demarien kannatus oli Jämsässä 1,8 prosenttiyksikköä korkeammalla kuin perussuomalaisten. Keskusta kolmantena oli selvästi jäljessä.

Nyt jämsäläiset ovat käyneet vilkkaasti äänestämässä ennakkoon. Silti ääniä on vielä vaalipäivänä sunnuntaina 2. huhtikuuta annettavana yli 10 000. Ne kannattaa käyttää.

Vaalipäivän iltana Jämsän Seutu seuraa tulosten kehittymistä ja julkaisee paikallisten ehdokkaiden tunnelmia verkkosivuillaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos