Perinneyhdistys veteraanien asialla

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2023 perustettiin Tammenlehvän Keski-Suomen Perinneyhdistys.

Sotiemme veteraanit alkavat käydä viimeiseen mieheen. Jämsässä on tiettävästi elossa 6-7 veteraania, jolla on rintamatunnus, tammenlehvä. Veteraanien siirtyessä ajasta ikuisuuteen lakkaavat veteraanijärjestöt, ja viimeisistä veteraaneista on ottanut huolehtiakseen Tammenlehvän Perinneliitto alueellisine yhdistyksineen.

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2023 Laukaan Peurungassa perustettiin Tammenlehvän Keski-Suomen Perinneyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Keski-Suomen kunnat. Yhdistyksen tehtävänä on huolehtia sotiemme veteraaneista, heidän puolisoistaan ja leskistään, ja valvoa heidän etujaan.

Tämän kunniakkaan tehtävän lisäksi yhdistys vaalii sotilas- ja kotirintamaperinteitä ja siirtää perinteitä tuleville sukupolville. Se edistää maanpuolustushenkeä, koordinoi perinnetoimintaa ja tallentaa veteraaniperinnettä. Jämsän Sotaveteraanien puheenjohtaja Antero Seppälä oli perustamistilaisuudessa ja edustaa Jämsää yhdistyksessä.

Jämsässä sotiemme veteraaneja kunnioitettiin veteraanipäivänä seppeleenlaskulla seudun sankarihaudoilla sekä juhlassa seurakuntakeskuksessa. Päivän keskeinen tavoite, veteraanien perinnön ja historian siirtäminen seuraaville sukupolville, on ajankohtaista ja tärkeää. Olemme nähneet, miten nopeasti maailmantilanne muuttuu ja ollaan samojen asioiden äärellä kuin menneet sukupolvet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos