”Kyllä riittää tulevaisuuden historiantutkijoilla ihmeteltävää 2020-luvun alun Suomea tulkitessaan”, kirjoittaa lukija

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kuvattuna Säätytalolla Helsingissä hallitusneuvotteluiden jatkuessa.

Aika kovaa ajoa ollut kyllä tämä hallituksen muodostamisen alku, kun ensin Helsingin Kokoomuksen vanhimman ja suurimman jäsenjärjestön virallinen verkkomedia Bamlaamo otti varaslähdön vappuun kutsumalla Helsingin apulaispormestari Arhinmäkeä vanhaksi juopoksi ja vaatimalla Vasemmistoliiton kieltämistä, ja kun varsinaiset hallitusneuvottelut ovat ylittämässä parodiahorisonttia jo parin päivän jälkeen.

Valtiovarainministerin salkkua kyttäävä äärioikeistolainen koirapilli kuittasi Suomen ilmastopaneelin olevan "kommunisteja", vaikka kyseessä on valtioneuvoston alainen lakisääteinen asiantuntijaelin. Kun RKP:n johtava herrasmies Anders Adlercreutz totesi paneelin puheenjohtajan olevan aiheen johtava auktoriteetti Suomessa, toisen kauden kouvolalainen kansanedustaja Kristian "Sheikki" Laakso käski Adlercreutzin mennä "itkemään" asiasta Petterille.

Ja siinä kun vaalien alla oikeistossa uhriuduttiin täysiä parkumaan sinimustaksi kutsumisesta, ja vaalien jälkeen on käyty täysin järjetöntä tuolileikkiä siitä miten hallitusta saa kutsua, nyt kristillisdemokraatit lähetti Säätytalolle neuvottelijakseen Sami Kilpeläisen, joka vaalien jälkeen poseerasi sinimustissa kiittämässä äänestäjiään. Eli 3/4 hallitusneuvotteluissa olevista puolueista sisältää omat avoimesti värejä kantavat siipensä.

Surkuhupaisinta tässä on se, että kun ulkomaalaiset mediat sanoo keskustaoikeiston olevan mahdollistamassa äärioikeiston pääsemisen valtaan Suomessa, suomalaiset mediat lähestulkoon kilpaa uhriutuvat siitä miten vää-ää-rin on sanoa suomalaista puoluetta tai politiikkaa äärioikeistolaiseksi, ja että kyse on nyt siitä et ulkomaalaiset eivät ymmärrä miten epäkohteliasta Suomessa on puhua asioista suoraan niiden oikeilla nimillä ilman poliittisesti korrektia hyssyttelyä. Nationalismi on hankala huume, kun muut kansat eivät ole pätkän vertaa vakuuttuneita juuri sinun kansasi ylivertaisuudesta.

Saa nähdä millainen totaalisen sekoilun toukokuu tästä on vielä tulossa, mutta kyllä riittää tulevaisuuden historiantutkijoilla ihmeteltävää 2020-luvun alun Suomea tulkitessaan.

Aki Lemmetyinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos