Kasvuyritys kaipaisi kipeästi tekijöitä, mutta yli 1 200 työttömän työnhakijan Jämsää vaivaa työvoimapula – Ongelmaan täytyy puuttua

Jämsäläinen Finnvolt on yrittänyt löytää työntekijöitä, mutta tuloksetta.

Jämsässä työ ja tekijät eivät selvästikään kohtaa.

Sähkönjakelujärjestelmiä ja ohjauskeskuksia tekevä jämsäläinen Finnvolt työllistää tällä hetkellä 11 henkilöä, mutta yrityksellä olisi mahdollisuudet työllistää muutaman vuoden sisällä 10-kertainen määrä väkeä nykyiseen verrattuna. Kasvun myötä tarvittaville suuremmille tiloille olisi paikkakin odottamassa Ysitien varrella.

Yrityksen toimitusjohtaja Ville Karhila kertoo Jämsän Seudun jutussa, että yritys on yrittänyt löytää työntekijöitä kaikin mahdollisin keinoin, mutta halukkaita tulijoita ei ole.

Lue lisää: Nopeasti kasvanut jämsäläinen Finnvolt voisi jo lähivuosina työllistää kymmenkertaisen määrän väkeä nykyiseen verrattuna – Kasvun tiellä on yksi ongelma ylitse muiden, ja se on suuri

Jämsässä oli maaliskuun lopussa 1 208 työtöntä työnhakijaa. Maakunnan tilastoissa Jämsää heikompi työllisyystilanne on ainoastaan Kivijärvellä. Siitä huolimatta yrityksen on ollut vaikea löytää tekijöitä edes kokoonpanotyöhön, johon ei tarvita pitkää taustakoulutusta.

Tässä onkin nyt selkeä ongelmakohta, johon kannattaisi tarttua niin kaupungin työllisyys- kuin yrityspalveluidenkin. Jos minkä tahansa yrityksen kasvu tyssää työvoimapulaan, siirtyvät yrittäjien katseet helposti sellaiseen paikkaa, jossa kasvun edellytykset ovat paremmat. Pelkällä kotiseuturakkaudella kun ei kannattavaa yritystoimintaa pyöritetä.

Kirjoittaja on Jämsän Seudun toimittaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos