Pääkirjoitus: Kesätapahtumista hyvä syy piipahtaa naapurin puolella

Susanna Tikkanen, Uutistuottaja

Lukuisten kuntaliitosten kautta muodostuneeseen paikkakuntaan mahtuu monenlaista. Virallisen keskustan lisäksi on koko joukko erilaisia ja erikokoisia vanhoja kuntakeskuksia. On omanlaistaan yritys- ja yhdistystoimintaa, tapahtumia, ihmisiä ja aktiivisuutta.

Pienellä ripauksella Pirkanmaata maustettu keskisuomalainen Jämsä on tästä tietysti oiva esimerkki.

Yllättävän usein kuulee jonkun sanovan, miten ei ole tullut koskaan käytyä vaikkapa Hallissa tai Länkipohjassa, onpa väliin saattanut jäädä Koskenpääkin. Samalla paikkakunnalla ehkä ollaan, mutta yhä edelleen jotenkin vieraita.

Kesä tarjoaa mainion tilaisuuden käydä katsomassa menoa ja meininkiä hieman tuttuja kotinurkkia kauempana, ja silti ihan omalla paikkakunnalla. Visiiteille antavat hyviä tekosyitä jos ei muu niin kesätapahtumat, jotka jatkuvat monin paikoin edelleen. Kannattaa käydä, tiedä minkälaisia oivalluksia nykyjämsäläisyydestä voi tulla vastaan. Yllätys voi olla myönteinenkin.

Ei elämä Seppolan ulkopuolella silti kesätapahtumiin rajoitu. Tämän lehden jutuistakin voi päätellä, että mielenkiintoisia ja tarinan arvoisia ihmisiä ja uutisia löytyy kaupungin joka kolkasta. Niistä kannattaa meille jatkossakin vinkata, kerromme ne mielellämme eteenpäin.

Loppujen lopuksi ei liene vaivan arvoista murehtia sitä, että Jämsästä löytyy edelleen vahvasti jämsänkoskelaista, hallilaista tai vaikka längelmäkiläistä identiteettiä pelkän jämsäläisen sijaan. Oikeastaanhan se on rikkaus.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio