Pyörällä Paljakalta Pariisiin – Jämsäläinen Jussi treenaa jo ensi kesän Team Rynkeby -ponnistusta varten

Kaikki Järvi-Suomen joukkueen jäsenet ovat sitoutuneet pyöräilemään 2 500 kilometriä ennen varsinaista koitosta.

Team Rynkeby -joukkueen jäsenet tunnistaa paitsi keltaisesta pyörästä, myös keltaisista asuista, jotka tiimiläiset saavat tosin vasta myöhemmin. Mikäli se on Jussi Aallosta kiinni, nähdään keltaisiin pukeutunutta porukkaa myös Jämsässä niin harjoittelemassa kuin ajamassa heinäkuussa kohti Pariisia.

21.10. 10:00

Paljakalla, Jussi Aallon kodin olohuoneen nurkassa seisoo keltainen polkupyörä. Kapeat renkaat kertovat, että maantiepyörästä on kyse, ja lähempi silmäys vielä enemmän: Team Rynkeby – Riding for children with critical illnesses.

Mikä?

Jussi Aalto sai reilu viikko sitten oman hiilikuiturunkoisen, 9 kiloa painavan pyöränsä, jolla on tehty aiemmin jo yksi Team Rynkeby -reissu.

Team Rynkeby

Tanskalaisen Rynkeby Foodsin työntekijällä Knud Vilstrupilla todettiin vuonna 2001 keuhkoahtaumatauti. Hän keksi ryhtyä urheilemaan elääkseen jatkossa terveellisemmin, mutta halusi samalla saada myös mielenkiintoisen kokemuksen.

Vilstrup heitti Rynkeby Foodsin silloiselle tekniselle johtajalle ajatuksen lähteä pyöräilemään Pariisiin katsomaan Tour de Francen päätösetappia. Samalla hän esitti tälle pyynnön sponsoroida matkan eväsmehut. Tekninen johtaja myöntyi sillä ehdolla, että saisi lähteä itse mukaan. Lopulta Vilstrupille luvattiin projektin toteuttamiseen myös 5 100 euroa, jos matkalle osallistuisi vähintään 10 pyöräilijää.

Kesällä 2002 Team Rynke -nimen saanut 11-henkinen joukkue oli valmis pyöräilemään reilut 1 200 kilometriä Tanskan Ringestä Pariisiin.

Reissun jälkeen sponsorointivaroja oli vielä jäljellä, ja ne päätettiin lahjoittaa Tanskan Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Vilstrup sai Rynkeby Foodsin toimitusjohtajan myöntämään rahaa myös uuteen projektiin, ja niin pohja edelleen käynnissä olevalle hyväntekeväisyyshankkeelle oli saatu alkuun.

Tätä nykyä Pariisiin pyöräillään vuosittain hyväntekeväisyyden nimissä useista Euroopan maista. Joukkueet keräävät tempauksella syöpälapsille vuosittain yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Suomalaiset osallistuivat tempaukseen ensimmäisen kerran vuonna 2011. Suomalaisjoukkueiden saamat lahjoitukset ovat vuositasolla noin miljoona euroa, joka tilitetään kokonaisuudessaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr:lle ja Sylva ry:lle.

Seuraava Pariisin-matka on 8.–15.7.2023. Suomesta lähtö on 7.7.2023.

Lisää aiheesta Team Rynkebyn verkkosivuilla.

Yksi yhdeksästä ensi kesänä Team Rynkebyn nimissä Pariisiin pyöräilevistä suomalaistiimeistä on Järvi-Suomen joukkue, jossa on muutaman vuoden tauon jälkeen siis myös jämsäläisedustus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos