Kristian Pulli avasi kisakautensa voitokkaasti Dubaissa

Jämsäläinen pituushyppääjä Kristian Pulli avasi kisakautensa viime viikolla Dubaissa. Kuva miesten pituushypyn finaalista Tokion olympialaisista vuodelta 2021.

20.2. 9:49

Jämsäläinen pituushyppääjä Kristian Pulli avasi torstaina kilpailukautensa Dubaissa 792 senttimetriä kantaneella hypyllään. Lämpimässä ja lähes tuulettomassa säässä Pulli ponkaisi nousujohteisen hyppysarjan 753, 769, 775, 781, 790 ja 792 ja voitti kilpailun.

Entinen Kaipolan Vireen kasvatti, nykyisin Oulun Pyrintöä edustava, Pulli otti nimiinsä kauden kotimaisen kärkituloksen ulkoradoilla. Hallitilastojen ykkösenä komeilee Lappeenrannan Urheilumiesten vasta 18-vuotias Kasperi Vehmaa tuloksella 773.

"Hypyissä oli ihan ok tunne, vaikka juoksussa oli vielä kankeutta", tuumi Pulli Suomen Urheiluliitolle antamassaan tiedotteessa.

Pullin ennätys ulkoradoilla on 827 ja hallissa 824, jotka ovat myös Suomen ennätyksiä.

Pulli on harjoitellut syksystä lähtien Dubaissa ja tähdännyt harjoittelunsa kesäkaudelle. Nyt käyty kilpailu herättää kuitenkin toiveet päästä EM-hallikisoihin Istanbuliin. Maaliskuun alussa käytävien kilpailujen tulosraja on 812. Kisoihin voi päästä, joko suoralla tulosrajalla tai rankingin kautta. Tällä hetkellä Pulli on rankingissä jaetulla 18 sijalla, kun kilpailuun tavoitellaan 18 urheilijaa. Tulosten tekemisen takaraja oli 19. helmikuuta, ja Suomen joukkueen valintapäivä 21. helmikuuta.

Lähde: Kaipolan Vire

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos