Kaipolan Vireen Olivia Asikaiselle pituuden SM-pronssia hallikisoissa Oulussa

SM-pronssia pituudessa napannut Olivia Asikainen ei jäänyt kauas kirkkaammistakaan mitaleista.

27.2. 13:06

Kaipolan Vireen Olivia Asikainen onnistui erinomaisesti viikonloppuna kisailluissa yleisurheilun nuorten SM-halleissa Oulussa.

Asikainen ponnisti N19-sarjan pituushypyssä tuloksen 5,74, joka oikeutti hänet SM-pronssille. Kulta- ja hopeamitalit jäivät vain kymmenen sentin päähän, kun voittajaksi kruunattiin kotihallissaan Oulun Pyrinnön Minja Kurtti tuloksella 5,84. Hopeaa sai samalla tuloksella Porin Yleisurheilua edustava Inkeri Ahokas. Mitalien värit ratkaisi kilpailijoiden toiseksi parhaat tulokset: Kurtilla se oli 5,83 ja Ahokkaalla 5,66.

Asikaisella oli kilpailussa ongelmia askelmerkin kanssa ja niinpä osa hypyistä meni yliastutuiksi. Vaikka hänelle tuli kisassa paras hallitulos tälle kaudelle, olisi eväitä ollut parempaankin. Viime talvena halliennätyksensä 5,82 hypännyt Asikainen koki, ettei kisa ollut hänen osaltaan parasta tekemistä.

"Fiilis oli kilpailun aikana kuitenkin hyvä. Nautin kilpailusta ja hyppäämisestä paljon. Yleisöltä sain mahtavaa kannustusta kisan aikana", iloitsi tuore SM-mitalisti kilpailun jälkeen.

Seuratoveri Tessa Moisio kilpaili N22-sarjan 200 metrin juoksussa ja pituushypyssä. Ouluhallin tiukat kaarteet aiheuttivat hänelle, kuten monelle muullekin kilpailijalle vähän haasteita, mutta juoksu sujui silti hyvin. Moision uusi ylipitkän radan oma ennätys on nyt 25,86. Moisio voitti oman eränsä ja sijoittui kokonaistuloksissa seitsemänneksi.

Mitalikolmikkona oli Espoon Tapioiden Julia Ihantola (24,89), Turun Urheiluliiton Emmi Valtonen (25,00) ja Helsingin Kisa-Veikkojen Petra Häggqvist (25,19).

Pituushypyssä Moisiolla oli teknisiä vaikeuksia. Parhaalle mitatulle hypylle tuli pituutta 5,57, mikä vei hänet kisassa kahdeksanneksi. Vain pari senttiä yliastutuksi tulkittu hyppy olisi ollut luokkaa 5,70–5,80.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti viikon takainen yleisen sarjan Suomen mestari, Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä (6,34). Savonlinnan Riennon Neea Käyhkö hyppäsi kakkoseksi, myös yli kuuden metrin tuloksella 6,21. Pronssi matkasi Äänekoskelle Piia Kalliomäen hypyllä 5,82.

N17-sarjan seiväshypyssä Jämsänkosken Ilveksen Karoliina Hirvelä ylitti parhaalla hypyllään 320 ja sijoittui kisassa kuudenneksi. Myös viidenneksi tulleen, Savonlinnan Rientoa edustavan Essi Nurmelan tulos oli 320, jonka hän ylitti ensimmäisellä kierroksella, kun Hirvelällä se onnistui toisella yrityksellä.

Suomen mestariksi leivottiin Janna-Juulia Mäenpää Lappajärven Veikoista tuloksella 385.

Lähde: Kaipolan Vire.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos