Koskenpäällä sivakoidaan 24 tuntia putkeen – Tavoitteena kerätä mahdollisimman monta hiihtokilometriä ja -suoritusta

24h-hiihdon latuprofiili sopii kaikentasoisille hiihtäjille.

Koskenpään jo perinteeksi muodostunut 24h-hiihto järjestetään tänä vuonna 17.–18. maaliskuuta. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2018. Kuvituskuva.

6.3. 6:00

Koskenpäällä sivakoidaan parin viikon päästä vuorokausi putkeen, kun 24h-hiihto levittäytyy Räihän pelloille.

Tapahtuma järjestetään 17.–18. maaliskuuta.Tapahtumassa sivakoidaan viestihiihtoperiaatteella, eli jokaisena tuntina laduilla kiertää myös erikseen nimetty viestinviejä. Tapahtuma alkaa perjantaina aamukymmeneltä ja jatkuu lauantaiaamuun saakka.

Tapahtuman järjestäjä Kalle Hankamäki kertoo, että hiihdettävissä on ainakin neljän ja viiden kilometrin ladut sekä kilometrin mittainen odottelulatu. Latuprofiili sopii kaikentasoisille hiihtäjille, sillä reitti kulkee tasaisessa peltomaisemassa.

Tapahtumaan voi osallistua haluamansa kokoisella porukalla ja sama ihminen voi hiihtää useamman pätkän vuorokauden aikana. Kyseessä ei ole kilpailu, vaan tavoitteena on, että osallistujat saavat yhteensä mahdollisimman paljon hiihtokilometrejä ja -kertoja kasaan.

”Kyseessä on leikkimielinen tapahtuma. Parhaimmillaan olemme saaneet kasaan yli 100 suorituskertaa vuorokauden aikana.”

Illan ja yön pimeydessä latuja valaisevat ulkotulet, mutta hiihtäjien on hyvä varustautua myös otsalampuin. Vaihtopaikalla on tarjolla kuumaa mehua.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Tapahtumaan voi ilmoittautua suoraan Hankamäelle esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen kalle.hankamaki@gmail.com.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos