Kaipolan Vireen Nelli Flyktman voitti pituushypyssä hopeaa junioreiden hallikisoissa Tampereella – Mukana myös muita paikallisia nuoria urheilijoita

Nelli Flyktman hyppäsi 15-vuotiaiden tyttöjen pituuskisassa hopealle.

14.3. 16:00

Suomen suurimmat yleisurheilun juniorisarjojen hallikisat kisattiin viime viikonloppuna Tampereella. Tänä vuonna Pirkkahallissa oli 1500 nuorta yleisurheilijaa vanhempineen, valmentajineen ja kannustusjoukkoineen. Mukana oli myös useampi Kaipolan Vireen nuori urheilija.

15-vuotaiden sarjassa kisannut Kaipolan Vireen Nelli Flyktman lähti kisaamaan parin viikon takaisesta revähdyksestä huolimatta. Viikon tauon ja parin lajitreenin jälkeen Flyktman panosti kaiken pituushyppykisaan. Ensimmäinen hyppy kantoi pitkälle, mutta valitettavasti yliastuttu. Toiseen hyppyyn pituutta tuli enää 5,39, joka riitti hopeaan. Yli 60 kisaajan joukosta voiton vei Lahden Ahkeran Hilla Tuominen tuloksella 5,46, pronssia saavutti järjestävän seuran, Tampereen Pyrinnön, Neea Keso ennätyksellään 5,34.

60 metrin juoksussa Flyktman pääsi alkueristä hienosti loppukilpailuun. Se juostiin teknisten ongelmien takia kahdesti, mikä oli liikaa Flyktmanin ärtyneelle jalalle. Lopulta Flyktman ylsi seitsemänneksi ajalla 8,10. Voiton vei Kuivasjärven Auran Emma Juntunen huikealla ajalla 7,77.

Sunnuntaina juostiin 15-vuotiaiden 60 metrin aidat. Flyktmanin juoksu sujui hyvin viimeiselle aidalle asti, mutta osuma kaatoi aidan ja lähestulkoon juoksijankin ja tärkeitä kymmenesosia tuhlautui. Tuloksena komea kuhmu ja neljäs sija ajalla 9,28, voiton nappasi Porin Yleisurheilun Vilma Koski kauden kärkituloksella 8,92.

Tammisen paras sijoitus seiväshypystä

T14-sarjassa mukana oli viikonlopun kisahuumassa myös kolmen lajin voimin Vireen Iida Tamminen. Tammisen ensimmäinen laji seiväshyppy kilpailtiin myöhään lauantai-iltana. Tammisen paras hyppy jäi aloituskorkeuteen 2,46 ja sijoitus oli kuudes. Kisan voitti Taika Kuusela Tammelan Ryskeestä tuloksella 3,10.

Lauantaina Tamminen juoksi 300 metrin happojuoksun. Hän oli oman eränsä toinen ajalla 46,77. Sijoitus koko kisassa oli 22:s. Kisan voittaja oli Saksan Maila Rouki Budack ajalla 43,58. Hallikauden viimeisenä lajina Tammisella oli keihäänheitto. Kisatulos 22,75 ja T14-sarjan 12.sija. Kisan voittotulos oli 44.29, jonka heitti Kuopion Reippaan Nea Puurunen.

Salonen pituuskisan neljäs

Julia Talvinen kisasi T13-sarjan 60 metrin juoksussa ja pituudessa tehden ennätyksensä kummassakin lajissa. Juoksussa alkueriä oli kokonaista 12 ja kymmenennessä erässä kisaava Talvinen tuli erässään toiseksi kellon pysähtyessä aikaan 9,24, sijoitus kokonaiskilpailun 49. Voitto meni Turun Urheiluliiton Alisa Launoselle ajalla 8,13. Talvinen ylitti pituudessa ensimmäistä kertaa hallissa neljän metrin rajan, ja uudeksi ennätykseksi kirjattiin nyt 4,01, sijoitus kisan 36:s.

Myös 12-vuotiassa tytöissä Emilia Salonen oli valinnut lajeikseen 60 metrin ja pituuden. Juoksu kulki kepeästi aikaan 9,16, sijoitukseksi tuli 20. sija. Voiton vei Tampereen Pyrinnön Pinja Luontila kauden kärkiajalla 8,41. Pituudessa Salonen leiskautti heti ensimmäisellä hypyllään uuden ennätystuloksensa 4,37. Se riittikin kisassa hienosti neljännelle sijalle yli 80 innokkaan kisaajan joukossa. Taika Huttunen (Kenttäurheilijat -58) nappasi kultaisen mitalin pituudesta tuloksella 4,66.

Hallikisakausi päättynee maaliskuussa ja kisat siirtyvät ulos toukokuussa. Kaipolan Vire järjestää jo toukokuun 10. päivä koululaisten Hese Kisat Paunussa ja useampia muitakin kilpailuja kesä-heinäkuun vaihteen Kestävyysjuoksu- ja kilpakävelykarnevaalien lisäksi.

Lähde: Kaipolan Vire.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos