HC Great järjestää harrastejääkiekkoturnauksen Jämsän jäähallissa – Mukana joukkueita kotimaan lisäksi Saksasta, Englannista, Slovakiasta ja Itävallasta

HC Great isännöi 31. maaliskuuta–2. huhtikuuta jääkiekkoturnausta Jämsän jäähallissa.

Jämsän jäähalli täyttyy kansainvälisestä meiningistä, kun HC Greatin isännöimä harrastejääkiekkoturnaus pelataan maalis-huhtikuun taitteessa. Kuva edellisestä, vuoden 2018, turnauksesta.

Jämsässä on 31. maaliskuuta – 2. huhtikuuta luvassa kansainvälistä tunnelmaa, kun HC Greatin järjestämä harrastejääkiekkoturnaus valtaa Jämsän jäähallin.

Harrastejääkiekkoilijoista koostuvan HC Greatin isännöimään turnaukseen osallistuvat RSC Pillnach Eisbären Saksasta, Englannista Nationwide Knights ja Westminister Statesman, Slovakiasta Ice Boys ja Itävallasta IEHC Wyvern. Suomesta turnaukseen lähtevät SawBay Lightning Sahalahti, Wimpledon Stangers Vimpeli sekä HC Greatin kaksi turnaukseen muodostamaa joukkuetta.

HC Great on järjestänyt vastaavanlaisia turnauksia Jämsässä neljä kertaa aiemminkin, vuosina 2003, 2008, 2013 ja 2018.

”Eisbären ja Knights ovat olleet kaikissa järjestämissämme turnauksissa Jämsässä, ja heistä on tullut erityisiä Jämsä- ja Suomi-faneja”, kertoo HC Greatin Juha Salmio.

Turnauksen avajaisseremonia pidetään jäähallilla perjantaina kello 18 alkaen kaupunginjohtaja Hanna Helasteen johdolla. Sen jälkeen on vuorossa joukkueiden välinen pienimuotoinen ”pipolätkä"-turnaus jäähallin kaukalossa ja samaan aikaan jäähallin kahviossa joukkueiden välinen pöytäjääkiekkoturnaus. Varsinaiset turnauspelit pelataan lauantaina ja sunnuntaina, molempina päivinä kello 10–16.30.

Turnaus tuo toista sataa ihmistä Jämsään

HC Greatin toimintaan osallistuu noin 40 pääosin jämsäläistä harrastekiekkoilijaa. Pelaajat ovat 20–70-vuotiaita. 26 vuoden ajan Jämsän jäähallilla harjoitelleessa ja kansainvälisiin turnauksiin osallistuneessa joukkueessa on pelaajia jo toisessa polvessa.

”Vuosien saatossa olemme osallistuneet turnauksiin Saksassa, Englannissa, Slovakiassa, Tsekissä, Itävallassa ja Kanadassa. Erityinen ystävyys Eisbärenin ja Knightsin kanssa alkoi vuoden 2000 Millenius-turnauksesta, joka pelattiin Saksassa.”

Turnaus tuo Jämsään paljon väkeä. Salmio arvioi, että kaupunkiin saapuvissa joukkueissa on yhteensä noin 100–120 pelaajaa ja heidän lisäkseen mukaan tulee myös pelaajien perheenjäseniä.

Lue myös: HimosLomat Tournament keräsi harrastejääkiekkoilijat Jämsään

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos