Päitsi-voittajan viikko käynnistyi väsyneesti, mutta hyvällä fiiliksellä: ”Ilmeisesti voitonjuhlat oli ihan kovat” – Jussi Arvaja oli 7:s, vaikka auki jääneet housut vaikeuttivatkin yhtä pätkää

Päijänteen ympäriajo eli ”Päitsi” järjestettiin viikonloppuna jo 87. kerran.

Eemil Pohjola lunasti kolmannella voitollaan Päijännekilven itselleen. Päitsin kakkoseksi tuli tänä vuonna Antti Hänninen ja kolmanneksi Aleksi Jukola. Pohjolan aika kisassa oli 5.17,20,57.

Jämsäläinen endurokuski Eemil Pohjola ajoi viikonloppuna Päitsin voittoon ja pokkasi kolmannella voitollaan Päijännekilven omakseen. Kilpailun jälkeinen viikko lähti voittajalla käyntiin hyvillä mielin, mutta väsyneesti.

”Ilmeisesti voitonjuhlat oli ihan kovat, kun päätä tuntuisi särkevän”, Pohjola toteaa maanantaina aamupäivällä naurahtaen.

Päijännekilpi lähti palkintojenjaon jälkeen sunnuntaina vielä kaiverrettavaksi, joten se on juhlinnasta huolimatta varmassa tallessa.

Kisasta jäi Pohjolalle hyvät tunnelmat. Kaikki meni niin kuin pitikin.

”Pyörä toimi, tiimi toimi hienosti ja huolto pelitti. Kisassa ei ollut mitään ongelmia, paitsi se yksi vähän rajumpi kaatuminen alussa.”

Nyt Pohjola vetää hetken henkeä ja pohtii sitten, missä seuraava tähtäin on.

Lue lisää: Eemil Pohjolan tie huipulle on ollut poikkeuksellinen, sillä moninkertainen Suomen mestari aloitti tavoitteellisen treenaamisen vasta täysi-ikäisenä – Haave kokonaisesta MM-kaudesta kariutui, kun tiimin tehdas paloi poroksi

Pohjola kertoo, että kisa meni alusta loppuun saakka mallikkaasti. Ainoastaan Evossa hän kaatui isommin. Kaatuminen ei kuitenkaan onneksi johtanut kisan keskeyttämiseen. ”Pyörä, tiimi ja huolto toimivat hyvin.” Kuvassa keskellä Eemil Pohjola ja ympärillä hänen tiiminsä.

Arvaja seitsemäs

Lauantaina ja sunnuntaina kaasutellussa Päijänteen ympäriajossa oli mukana muitakin JSMK:n kuskeja. Pohjolan seurakaveri Jussi Arvaja ylsi Päitsillä seitsemänneksi.

Arvaja kävi kovaa taistelua lauantaina jopa yleiskilpailun kuudennesta sijasta Albert Juholan kanssa, mutta taipui lopulta siinä taistelussa. Arvaja nappasi E1-luokassa kolmannen sijan. Arvaja kertoo Kawasaki Racing Team Sumeko -tiimin tiedotteessa olevansa tyytyväinen suoritukseensa ja yltäneensä itselleen asettamaansa tavoitteeseen.

”Ei oikeastaan mitään erikoista ollut kilpailun aikana, paitsi Evon pätkän ajoin orjallisesti penkistä, kun jäi housut auki. Muuten kilpailu eteni edellisiltäkin vuosilta tuttuun tyyliin. Jämsään asti oli vahvaa tekemistä, mutta sitten Sysmän pätkillä aloin jäämään ja tipuin Albertin kyydistä”, Arvaja summaa.

Kilpailuun omaa sijoitustaan C-luokassa parantamaan lähtenyt JSMK:n Viivi-Maria Mäkinen ajoi C16-luokassa ensimmäiseksi. Hän oli tosin ainut luokassa startannut kuljettaja. Koko C-luokassa hän ylsi sijalle 14 jääden hieman viime vuoden sijoituksesta.

JSMK:n Rasmus Putkonen ajoi B1-luokan voittoon JSMK:n Juha Mutanen sai hopeaa B2-luokassa.

Ensimmäistä kertaa Päitsiin osallistunut JSMK:n Petrus Mutanen ylsi yleiskilpailussa sijalle 38. E2-luokassa hän ajoi sijalle 14.

Trophy- ja Classic-luokkien voitto meni JSMK:n Jukka Aurekselle.

Viime vuonna Päitsin voittanut, Mäntän seudun moottorikerhoa nykyään edustava, Peetu Juupaluoma oli yleiskisan neljäs ja E2-luokan voittaja. JSMK:n Viivi-Maria Mäkinen ajoi C16-luokan ainoana osallistujana luokkansa ykköseksi ja oli C-luokan 14:s.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos