Jämsäläiskuskit pettyivät MM-aloitukseen – ”Ei tuntunut niin huonolta, mitä kello sitten taas näytti”

Roni Kytönen onnistui parantamaan sijoitustaan sunnuntaina lauantaihin verrattuna.

Enduron MM-sarja starttasi viikonloppuna San Remossa Italiassa. Mukana olivat myös jämsäläiskuskit Roni Kytönen ja Hermanni Haljala.

Kytönen oli avauspäivänä lauantaina E1-luokan seitsemäs ja yleiskilpailussa sijalla 19. Tulos ei tyydyttänyt Kytöstä, joka kuvaili sitä kylmäksi suihkuksi niskaan.

”Ei tuntunut niin huonolta, mitä kello sitten taas näytti. Vauhti ei vaan riittänyt tuon parempaa. Pitäisi pitää kovempaa perusvauhtia nopeissa kohdissa pätkillä, mutta luotto on huonoa tällaisella kuivalla ja kovapintaisella alustalla, mitä kautta ajaminen menee vähän sellaiseen kaasu–jarru-nykimiseen”, Kytönen sanoi.

Kytönen sai yön aikana kaivettua hieman lisää luottamusta menoonsa, ja tuloskin parani hieman. Sunnuntain saldona oli E1-luokan viides sija. Yleiskilpailussa sijoitus oli 15.

”Ajollisesti parempi päivä ja se näkyi sitten myös tuloksessa. Viimeisellä crossitestillä tuli vedettyä lipat, kun yritin vielä parantaa sijoitusta ja napata kavereita edestä kiinni. Ei voi tyytyväinen viikonloppuun olla, mutta onneksi pystyin kuitenkin vielä parantamaan ajamista”, Kytönen kertoi.

Hermanni Haljala oli sekä lauantaina että sunnuntaina E1-luokan 11. Yleiskilpailussa hänen sijoituksensa oli 32.

Hermanni Haljala oli tyytyväinen, että selvisi kisasta ilman loukkaantumisia.

Haljala kertoi lauantain lähteneen takkuisasti käyntiin, ja ensimmäiset 1,5 kierrosta menivät lähinnä itseä herätellessä.

”Siitä sitten sija kerrallaan lähdettiin nousemaan tuloksissa. Suurin haaste oli edelle lähteneet hitaammat kuljettajat ja heidän nostattama pöly, jossa hävisin paljon aikaa monella erikoiskokeella. Kuitenkin sain ajettua muutamia itseäni tyydyttäviä aikoja”, Haljala kertoi.

Sunnuntain kisassa Haljala lähti hakemaan enemmän nopeutta.

”Aamulla olin lauantaihin verrattuna paremmin hereillä, mutta puolessa välin päivää tuli nukahdus. Homma maksoi parit lipat ja olinpa kerran extremellä kiinni. Viimeiselle kierrokselle sain uudestaan ajamisesta kiinni, mutta eroa edellä ajaneisiin oli muodostunut liikaa. Enduro-erikoiskoe oli todella vaarallinen ja tilanteita riitti, että voi vaan olla onnellinen, että selvittiin ilman loukkaantumista", Haljala summasi.

Enduron MM-sarja jatkuu toukokuun alussa Espanjassa.

MM-osakilpailun kaikki tulokset löytyvät tästä.

Lähde: Kytönen MotorSport, Kai Leinonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos