Jämsän Retki-Veikkojen junioritoiminnan kesäkausi käynnistyy maksuttomalla Perheseikkailulla – Hippo-suunnistuskoulu alkaa toukokuussa

JRV:n kesäkauden junioritoiminta alkaa keskiviikkona 26. huhtikuuta kaikille avoimella Perheseikkailu-tapahtumalla.

Jämsän Retki-Veikkojen junioritoiminnassa on vuosittain mukana noin 50–80 lasta. Kuva viime kesän Leimaus-leiriltä, joka järjestettiin Kuopion Rauhalahdessa. Tänä vuonna Suomen suurin lasten ja nuorten suunnistusleiri järjestetään Tampereella.

Jämsän Retki-Veikkojen suosittu kesäkauden junioritoiminta käynnistyy jälleen. Vuosittain 50–80 lasta on opetellut suunnistuksen saloja tai kehittänyt olemassa olevia taitojaan seuran järjestämässä suunnistuskoulussa.

Kausi aloitetaan keskiviikkona 26. huhtikuuta 17.30–18.30 järjestettävällä ilmaisella Perheseikkailu-tapahtumalla. Tapahtuma järjestetään Vitikkalan koulun pihalla ja salissa.

“Tapahtumassa on toimintapisteitä, joissa voi tutustua suunnistuksen saloihin ja seuran suunnistuskoulutoimintaan. Perheseikkailu-tapahtumaan ovat tervetulleita 4–12-vuotiaat lapset huoltajineen,” kertoo tapahtuman vastuuhenkilö Päivi Pitkänen.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

JRV:n järjestämään Perheseikkailu-tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lasten Hippo-suunnistuskoulu starttaa vapun jälkeen

Hippo-suunnistuskoulun kevään maastojakso alkaa vapun jälkeen tiistaina 2. toukokuuta kello 18 Paunun koulun ympäristössä. Suunnistuskoulun kevätkausi sisältää kuusi ja syyskausi neljä harjoituskertaa. Hippo-suunnistuskoulussa ryhmiä on 5–14-vuotiaille. Suunnistus on perhelaji, joten JRV toivottaa myös vanhemmat tervetulleiksi liikkumaan metsään lasten kanssa sekä samalla oppimaan suunnistustaitoja.

Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen alkeita pienryhmissä seuran ohjaajien avustuksella. Aiemmin suunnistusta harrastaneet lapset pääsevät kehittämään aiemmin opittuja suunnistustaitojaan. Suunnistuskoulussa liikutaan monipuolisesti erilaisissa luontoympäristöissä sekä kehitetään liikunnallisia taitoja. Luvassa on hauskoja suunnistustehtäviä, erilaisia suunnistusratoja sekä leikkejä. Lisäksi suunnistuskoulussa jaetaan Hippo-suunnistusopas, josta löytyy suunnistustaitoa kehittäviä tehtäviä. Suunnistuskouluun tulee ilmoittautua etukäteen.

Suunnistuskoulusta saa lajitaitojen lisäksi paljon muutakin.

“Suunnistuskoulusta olen saanut hyvän pohjan harrastukseen. Suunnistuskouluun on ollut aina kiva tulla, ja olen saanut sieltä paljon uusia kavereita. Myös suunnistuskoululaisten kanssa tehdyt leiripäivät ja retket ovat jääneet kivana muistona mieleen” muistelee entinen suunnistuskoululainen Elli Taini.

Hippo-suunnistuskoulussa on ryhmiä 5–14-vuotiaille suunnistajanaluille.

Kompassi-tapahtumassa tutustutaan suunnistuskilpailuihin

Kevätkauden Hippo-suunnistuskoulun yksi tapaamiskerta on samalla Keski-Suomen alueen Kompassi-cup tapahtuma. Se järjestetään helatorstaina 18. toukokuuta Haaralankankaan motocross-radan ympäristössä.

“Kompassi-cup on alueellinen matalan kynnyksen tapahtumasarja alle 14-vuotiaille, jossa lapset pääsevät kokeilemaan suunnistuskilpailuun osallistumista helpoilla ja turvallisilla radoilla,” kertoo tapahtumajohtaja Maaret Rantanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos