Nuoret alppinistit suihkivat Pohjois-Himoksella viikonloppuna – Kauden viimeiseen kisaan ilmoittautunut pari sataa osallistujaa

Himos-Leitner järjestetään tulevana viikonloppuna jo 38. kerran.

Himos-Leitner-alppihiihtokisa tuo Pohjois-Himokselle pari sataa nuorta laskijaa viikonloppuna.

Kotimainen alppihiihtokausi lähenee loppuaan. Junioreiden kausi ei kuitenkaan ole vielä täysin paketoitu, sillä tulevana viikonloppuna 22.–23. huhtikuuta Pohjois-Himos täyttyy nuorista alppinisteistä, kun Himos-Leitner-alppihiihtokilpailu pärähtää käyntiin lauantaina.

Kilpailuun osallistuu noin pari sataa laskijaa. Kilpailunjohtaja Jari Mujunen toteaa, että osanottajamäärä on koronapandemian alkamisen jälkeen korkeimmillaan, mutta huippuvuosien lukemiin on vielä matkaa.

”Parhaimmillaan kisaajia on ollut yli 300. Viime vuonna mukana taisi olla noin 170 kilpailijaa.”

Laskijat ovat iältään 8–18-vuotiaita. Maailmantilanteesta johtuen mukana ei ole niin paljon ulkomaisia laskijoita kuin joskus aiemmin.

”Virosta tulee kuitenkin parikymmentä kilpailijaa, muuten laskijat ovat eri puolelta Suomea.”

Lauantaina kilpaillaan suurpujottelun merkeissä. Lauantaina rinteessä suihkii myös 10 soveltavan alppihiihdon laskijaa. Soveltava alppihiihto -sarja tarkoittaa sitä, että kilpailu on tarkoitettu liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisille sekä elinsiirron saaneille laskettelijoille.

Sunnuntaina vuorossa on syöksykisa. Kilpailupäivät alkavat kumpanakin päivänä rataan tutustumisella kello kahdeksalta aamulla. Kilpailua voi mennä seuraamaan Pohjois-Himokselle.

Alppihiihtoseura Himoskin järjestämällä Himos-Leitnerillä on pitkät perinteet. Kilpailu järjestetään jo 38. kerran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos