Himoksen talvikauden päättäjäisissä satoi ja paistoi – katso video laskettelijoiden vapputunnelmista

Vantaalainen Sanna Penttinen on käynyt perheineen Himoksella jo vuosikausia.

Perinteisiä Himoksen talvikauden päättäjäisiä saatiin tänä vuonna viettää todellisessa vappusäässä. Ensin melkein paistoi, sitten paistoi ja seuraavaksi satoi, mutta lopussa taas paistoi. Sää ei sen kummemmin haitannut paikalla olijoita. Heitä oli saapunut vapun viettoon arvioilta hiukan vähemmän kuin edellisenä vappuna.

Rinteessä riitti kuitenkin väkeä aamuyhdeksästä alkaen ja sateista huolimatta molemmat käytössä olleet rinteet olivat tyydyttävässä kunnossa. Iältään kevään viimeistä laskupäivää viettävät olivat alakouluikäisistä jo pitkään eläkkeellä viihtyneiden seniorien väliltä.

Päivän kohokohtia olivat perinteinen rinnekoneen lakitus ja vertikaalikilpailun voittajien julistus, retroimman ja hassuimman lasketteluasun valinta sekä tietysti myös lasku vesialtaan yli, joka taisi tänä vuonna olla hiukan lyhyempi kuin aiemmin. Useimmat nimittäin pääsivät siitä yli liiemmin kastumatta.

Vertikaalikilpailu, jossa lasketaan hissinousujen määrä, korkeusero ja laskumetrit, oli tänä vuonna Jämsän nuorison juhlaa. Kaikki kolme ensimmäistä sijaa menivät nuorille oman paikkakunnan pojille.

Voiton nappasi Jaakko Peltonen 2 664 nousulla. Korkeuseroa oli 287 474 metriä ja laskumetrejä 1 494 076. Toiseksi tulleella Elmeri Konstarilla 2 588, 268 064 ja 1 404 558 vastaavat lukemat. Kolmanneksi sijoittunut Domi Pekkanen hävisi hopean vain neljällä laskulla ja hänen lukunsa olivat 2 584, 278 981 ja 1 454 188.

Vapun aattona Himoksella satoi ja paistoi.

Netta Penttinen osallistui vesilaskuun ties kuinka monennen kerran. Hän on osallistunut kisaan pienestä pitäen.

Talvi 2022 oli kävijämäärältään Himoksen kaikkien aikojen vilkkain, eikä menneenä talvena jääty paljoakaan huonommaksi. Väkeä riitti rinteissä koko talven ja tästä on Himos-Yhtiöiden toimitusjohtajan Elsi Ojalan mukaan hyvä lähteä kohti ensi kautta.

Aivan heti ei Ojala kuitenkaan pääse lepäämään. Länsirinteellä alkaa uuden tuolihissi rakentaminen ja sen on tarkoitus valmistua ennen ensi kauden alkua.

Tässä vertiaalilaskun voittajat vasemmalta Elmeri Konstari, Jaakko Peltonen ja Domi Pekkanen.

Elsi Ojala ja Jaakko Peltonen lakittivat rinnekoneen.

Rinneravintolasta on upeat näkymät mäkeen ja hisseille.

Jämsäläinen Tappara fani Esko Rantanen oli pukeutunut viimeisenä laskettelupäivänä asianmukaisesti. Menneen talven aikana hän viihtyi hyvin rinteessä. Laskuja tuli yli 1 700.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos