Enduron MM-sarja jatkuu viikonloppuna Espanjassa – Haljala lähtee parantamaan sijoitustaan, kättään loukannut Kytönenkin aikoo kokeilla ajamista

Vaikka Roni Kytösen käsi on yhä kipeä, hän haluaa lähteä ajamaan luokkapisteistä, joiden merkitys korostuu loppukaudella.

Hermanni Haljala on treenannut viime viikot Espanjassa.

Enduron MM-sarja jatkuu viikonloppuna Espanjan Lalinissa.

Toissa viikonloppuna kättään loukannut RedMoto Honda -kuljettaja Roni Kytönen starttaa mukaan kilpailuun. Jämsäläinen kävi torstaina kokeilemassa ajamista ensimmäistä kertaa kaatumisen jälkeen.

”Käsi on vielä melko kipeä ja ajaminen tulee olemaan sen puolesta haastavaa. Yritetään viikonloppuna ajaa edes muutamia pisteitä omasta luokasta, koska ne voivat olla tärkeitä loppukaudesta”, Kytönen kertoi torstaina iltapäivällä.

Myös toinen jämsäläiskuski, Hermanni Haljala, starttaa mukaan kisaan. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa ajanut Haljala oli omassa luokassaan sijalla 11.

”Totta kai lähden parantamaan sijoitusta. Olen kuitenkin pystynyt ajamaan top8-aikoja, joten tavoitteena on olla vähintään top10:ssä, mitä korkeammalla, sen parempi”, Haljala sanoo.

Haljalan ajotunnit jäivät talvella vähiin, joten viimeiset kolme viikkoa hän on keskittynyt treenaamaan Espanjassa.

”Ihan hyvät kolme viikkoa on takana, mitä nyt viime viikolla sain ruokamyrkytyksen”, Haljala kertoo.

Espanjan MM-osakilpailussa ajetaan tänä vuonna lähes samat erikoiskokeet kuin viime vuonna, joten ne ovat useammalle kuljettajalle tuttuja. Sää on ollut loppuviikosta sateinen ja sen on ennustettu jatkuvan epävakaisena lauantai-iltaan saakka.

”Märkää tulee varmasti kilpailussa olemaan ja sääennuste on myös luvannut lisää vettä lauantaina. Toivotaan, että sitä tulisi nyt sen verran yhtäjaksoisesti, että myös kivet pysyisivät puhtaina. Pätkät ovat hyviä extremeä lukuun ottamatta, mikä on lähes sama kuin viime vuonna ja on haastava. Kokonaisuutena uskon, että kilpailu tulee olemaan hyvä”, Kytönen sanoo.

"Kun kilpailua sijoitusten osalta ratkaistaan, enduro-erikoiskoe on luonteeltaan sellainen, että kuluminen saattaa johtaa suuriinkin eroihin. Siitä huolimatta sade tekisi reitille hyvää", totesi puolestaan Haljala.

Kilpailun livetuloksia voi seurata tästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos