Kytönen joutui keskeyttämään Espanjan MM-endurossa – Haljala ylsi kauden parhaaseen suoritukseen

Enduron MM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Espanjassa.

Hermanni Haljala ylsi viikonloppuna kauden parhaaseen suoritukseen MM-enduron osakilpailussa Espanjassa.

Jämsäläinen endurokuski Roni Kytönen joutui keskeyttämään MM-enduron osakilpailun Espanjassa sunnuntaina. Jämsäläinen loukkasi kätensä toissa viikonloppuna kaatumisessa Italian mestaruussarjan osakilpailussa. Myöhemmin tutkimuksissa selvisi, että kädessä on murtuma sekä muutamia muita pieniä vaurioita. Lauantaina Kytönen ajoi maaliin E1-luokassa sijalla 11., mutta joutui sunnuntaina keskeyttämään kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

"Sen verran lauantai verotti. Kun reitti on hurjassa kunnossa, niin jokainen terävä reikä ja patti vihlaisee käteen todella paljon eikä meinaa pysyä kyydissä, joten oli pakko jättää päivä kesken. Nyt matkustan seuraavaksi Suomeen tarkempiin tutkimuksiin sekä alan kuntouttamaan kättä kohti Suomen osakilpailua”, pettynyt Kytönen kertoo Kytönen Motorsportin tiedotteessa.

Lue lisää: Kytönen kaatui rajusti Italian mestaruussarjan osakilpailussa: ”Kurvissa lähti keula alta ihan kuin nappi paidasta, ettei mitään ehtinyt tehdä”

Roni Kytönen joutui keskeyttämään MM-osakilpailun. Hän loukkasi kätensä Italian mestaruussarjan osakilpailussa pari viikkoa sitten eikä käsi oli vieläkään ihan kunnossa.

Haljala ylsi kauden parhaaseen tulokseen

Jämsäläisen Hermanni Haljalan lauantaita sävyttivät kiinnijäämiset extreme-erikoiskokeella. Vauhti riitti kuitenkin yleiskilpailussa sijalle 27 ja E1-luokassa hän mahtui 10 sakkiin viimeisenä kuljettajana.

"Toisella kierroksella kovassa jarrutuksessa lähti moottori pyörimään väärään suuntaan ja ilmeisesti sen yhteydessä särkyi kampiakselin kiila, mistä johtuen moottorista oli puhti pois loppupäivän ajan”, Haljala kertoo tiedotteessa.

Haljala paransi menoaan sunnuntaina saatuaan pyöränsä toimimaan lauantaisten murheiden jälkeen ja tuloksena yleiskilpailussa 25. sija, sen sijaan luokassa mies ylsi tähän mennessä kauden parhaimpaan ja 6. sija toi mukavat pisteet sarja tilannetta silmällä pitäen.

"Tänään sain lisää luottamusta pyörään ja pienet muutokset säätöihin antoivat kuvan itselle, että vauhtia saadaan steppi stepiltä lisättyä. Olen tähän päivään todella tyytyväinen, kun miettii valmistautumisaikaa tänne Espanjaan. Nyt sitten olisi vuorossa kotimaastot Heinolassa ja siellä on hienoa lähteä mittaamaan parempaa vauhtia ja tekemistä" iloinen Haljala toteaa.

Kilpailun tulokset näet täältä.

Enduron MM-sarja jatkuu seuraavaksi Suomessa Heinolassa ajettavalla osakilpailulla 26.-28. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos