Tuomas Huikuri ja Joona Rönkkö junioreiden SM-osakilpailun luokkakakkosia

Jämsäläisen Pienami Motorsportin toinen autokunta joutui keskeyttämään.

Tuomas Huikuri ja Joona Rönkkö ajoivat SM-osakilpailussa luokkakakkosiksi varovaisesta alusta huolimatta.

SM-rallin kesäkausi avattiin viikonloppuna Seinäjoella. Jämsäläinen Pienami Motorsport oli mukana kahden autokunnan voimin.

Myöhäinen kevääntulo ja kesäkauden avauskisan sijainti pohjoisempana kuin yleensä johti poikkeuksellisen korkeaan keskeytysten määrään ja lukuisiin rengasrikkoihin maakivien paljastuessa ajourista.

Nuorten luokassa ajaneiden Onni Järvisen ja Aleksi Marttilan matka tyssäsi heti ensimmäiselle erikoiskokeelle, kun ajouran pohjalla ollut kivi rikkoi etupyörän ripustuksen ja renkaan. Parivaljakko nilkutti EK:n maaliin, mutta siitä jatkettiinkin sitten trailerin kyydissä. Ennen Seinäjoen osakilpailua Järvinen ja Marttila olivat nuorten SM-sarjassa neljäntenä.

Tuomas Huikuri ja Joona Rönkkö lähtivät kisaan uudistetulla kalustolla. Ford Fiesta valmistui viikon päivät ennen kisaa, mutta kelirikoista johtuen testejä voitiin ajaa vain kisaviikolla.

Uusi auto istui kuitenkin käteen erinomaisesti ja toimi kisan ajan moitteettomasti. Tuloksena oli luokan kakkostila junioreiden SM-osakilpailussa.

”Auto on uskomattoman helppo ajaa ja se käyttäytyy todella hyvin. Onnin harmillisen keskeytyksen myötä otettiin hetken aikaa ehkä jopa liian varovasti ja olihan tuossa kisassa sellaisen nopeusalueen mutkia, joita ei oltu päästy treenaamaan ja sitä mukaan oli pientä totuttelua uuteen autoon. Junioreiden SM-sarjaa johtava Juuso Lammi meni kotikulmillaan latojen välissä kyllä kovaa, mutta ei se ero nyt ihan hirveä ollut”, arvioi Huikuri kisaa.

Seuraava SM-sarjan osakilpailu ajetaan kesäkuun puolivälissä Joensuussa, missä korkeuseroja riittää ja ollaankin sitten aivan erilaisilla teillä.

Lähde: Pienami Motorsport.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos