Sunnuntaina poljetaan jälleen keväisen Kuorevesi-järven ympäri – Yli 40 kertaa järjestetty kaikille avoin pyöräilytapahtuma on jo vakiinnuttanut paikkansa

Järjestäjät haastavat tänä vuonna Jämsän kaupunginvaltuutetutkin tutustumaan reittiin.

Perinteinen Kuorevesi-pyöräily järjestetään jälleen sunnuntaina 28. toukokuuta. Matkaan voi lähteä itselleen sopivana aikana kello 9 ja 14 välillä.

Reitti on viitoitettu, joten eksymään ei pääse. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Ennakkoilmoittautumisiakaan ei tarvita.

Noin 41 kilometrin mittainen lenkki Kuorevesi-järven ympäri on poljettu aina keväisin jo yli 40 kertaa. Reitille on lähtenyt vuosittain keskimäärin sata henkeä. Matkaa voi taittaa oman kuntonsa ja mahdollisuuksiensa mukaan, joten myös lyhyemmät reitit – esimerkiksi omasta lähtöpisteestä kotiseutumuseolle ja takaisin – ovat mahdollisia.

Suositeltava kiertosuunta järven ympäri on kuitenkin turvallisuussyistä myötäpäivään.

Reitin varrella on virkistyspisteitä: Kotkansalmen sillalla on juomatarjoilu ja Kuoreveden kotiseutumuseolla osanottajien kirjaus, mehu-vesipiste ja puffetti.

Kauempaa autolla tuleville parkkipaikkana ja lähtöpisteenä voi olla esimerkiksi Leponummen parkkipaikka, Suinulan kylätalo, Kuokkala tai joku muu paikka, eli lähtöpiste on jokaiselle vapaa.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Suinulan kyläyhdistys yhteistyössä Nuorisoseura Nysän ja Pohjois-Kuoreveden kylien kanssa. Tänä vuonna järjestäjät toivottavat erityisesti Jämsän kaupunginvaltuutetut tervetulleiksi tutustumaan Kuoreveden ympäristöön ja polkemaan samalla kuntoa kauniilla keväisellä reitillä.

Lähde: Suinulan kyläyhdistys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos