Heinolan MM-osakilpailussa mukana neljä jämsäläistä – Roni Kytösen tavoitteena paikka palkintokorokkeella

Päitsi-mestari Eemil Pohjola starttaa MM-kisaan parin vuoden tauon jälkeen.

Roni Kytönen tavoittelee viikonloppuna paikkaa podiumilla enduron MM-osakilpailussa Heinolassa.

MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan viikonloppuna Heinolassa. Jämsäläisedustus on tavallista parempi, sillä kotikisoissa on mukana neljä kuskia Jämsästä.

Roni Kytönen starttaa uransa ensimmäiseen MM-sarjan kotikilpailuun. Espanjan MM-osakilpailun alla kätensä loukannut Kytönen lähtee kisaan luottavaisin mielin.

”Käsi tuntuu tällä hetkellä ihan hyvältä. Viikonloppuna ajoin kolme päivää ja sunnuntaina ajaminen tuntui jo ihan hyvältä. Valmistautuminen ei ole tietysti paras mahdollinen, koska ajoharjoittelu on käden takia jäänyt vain noihin kolmeen kertaan, mutta lähden ehdottomasti tavoittelemaan palkintokorokepaikkaa”, tulokaskauttaan aikuisten sarjassa ajava Kytönen sanoo.

Hermanni Haljala on kotikisan alla luottavaisin mielin.

Myös Hermanni Haljala on kotikilpailun alla luottavainen omaan tekemiseensä. Valmistautuminen on sujunut kauden aiempiin kilpailuviikonloppuihin verrattuna ilman poikkeavuuksia ja suotuisissa merkeissä.

Heinolassa hän lähtee hakemaan sijoitusta oman luokkansa viiden kärjestä.

”Espanjan osakilpailun jälkeen teimme muutoksia pyörän jousitukseen. Se toi itselle lisää luottamusta ajaa vaikeimmissakin paikoissa nyt kovempaa verrattuna kauden avauskilpailuihin. Usko itsellä tuon Espanjan 2. ajopäivän hyvän onnistumisen jälkeen kertoo, että oikealla tiellä ollaan kahden vuoden hiukan vaikeamman jakson jälkeen", Haljala arvioi.

Pohjola ja Mäkinen avaavat MM-sarjakauden Heinolassa

Kevättalvella uransa kolmannen Päijänteen ympäriajo -voittonsa ajaneen ja samalla Päitsi-kilven itselleen lunastaneen Eemil Pohjolan edellisestä MM-startista on kulunut pari vuotta. Silloin kisat eivät menneet aivan putkeen, ja Pohjolan toiveena on nyt, että Heinolan kisa menisi niitä paremmin.

Jämsän metsissä oli kuukausi sitten vielä lunta, joten kotikulmilla harjoitteluun tyytynyt Pohjola ole saanut tänä keväänä vielä kovin paljon ajotunteja kesärenkailla.

”Päitsi oli tämän kauden päätavoite, enkä osaa nyt sanoa mitään tulostavoitetta. Toivotaan, että saan hyvän oman ajon ja katsotaan sitten, mihin se riittää. Podiumille pääsy olisi tietysti hienoa, mutta siinä voi olla aika tekeminen, kun vastassa on ammattilaisia. Yritetään silti pistää kampoihin minkä pystyy”, Pohjola sanoo.

Eemil Pohjolalla on ollut parin vuoden tauko MM-sarjan kilpailuissa ajamisessa, mutta Heinolassa hän on jälleen mukana.

Ensimmäiseen MM-kilpailuunsa osallistuvan Viivi Mäkisen tavoitteena on ajaa puhtaasti maaliin.

Heinolassa ajaa myös MM-kautensa ja -uransa avaava Viivi Mäkinen. Viime vuoden Naisten Suomen mestari lähtee hakemaan kilpailusta hyvää kokemusta.

”Mukava lähteä ensimmäiseen MM-kilpailuun, koska kyseessä on kotikilpailu. Pientä jännitystä on silti ilmassa, mutta reitti vaikuttaa ihan hyvältä ja odotan jo ajamaan pääsyä. Tavoitteena on päästä puhtaasti maaliin ja ajaa omaa hyvää ajoa”, Mäkinen kertoo.

Haastava reitti

Pohjola on tutustellut kisareittiin jalkaisin parin päivän ajan. Sen perusteella enduro- ja extremetestit vaikuttavat Pohjolan mielestä sopivan monipuolisilta. Eniten mietityttää ennakolta melko hidasvauhtiselta vaikuttava crossipätkä, sillä vastaavista Pohjolalla ei ole juurikaan kokemusta eikä hän tiedä, miten se soveltuu isolle pyörälle.

Kytöselle Heinolan reitit ovat osittain ennestään tuttuja, sillä hän voitti samoissa maastoissa vuonna 2019 Euroopan mestaruuden. Kytönen uskoo, että pitkä, kivinen ja haastava endurotesti on kisassa ratkaiseva.

"Maaston lukeminen on itselle täällä Suomessa huomattavasti helpompaa, kuin esimerkiksi Espanjassa, joten kyllä kotikilpailusta varmasti pieni hyöty on sitä kautta", Kytönen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos