Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen irtisanoutui virastaan - Uutiset - Jämsän Seutu

Ilkka Salminen irtisanoutui kaupunginjohtajan virastaan – Nimeää syyksi elinvoimatoimialaan liittyvät vaikeudet

Ilkka Salminen toimi Jämsän kaupunginjohtajana vajaan kymmenen vuoden ajan.

2.5.2019 9:56 | Päivitetty 2.5.2019 13:17

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen on irtisanoutunut virastaan 25. huhtikuuta 2019, tiedottaa Jämsän kaupunki. Ero Jämsän kaupunginjohtajan virasta astuu virallisesti voimaan 13. elokuuta, mutta Salminen jää nyt virkavapaalle, eikä hänellä ole enää työvelvoitetta, eikä hän enää edusta Jämsän kaupunkia.

Kaupunki maksaa Salmiselle johtajasopimuksen mukaisen erokorvauksen, joka on seitsemän kuukauden palkkaa vastaava määrä.

Uuden kaupunginjohtajan rekrytointiprosessi alkaa kaupunginhallituksen hyväksyttyä Salmisen eroilmoituksen ensi maanantaina. Kaupunginhallitus nimeää samalla edustajat valintatyöryhmään sekä väliaikaisen viranhoitajan.

Ilkka Salminen valittiin Jämsän kaupunginjohtajan virkaan vuonna 2010. Ennen Jämsän kaupunginjohtajan virkaa Salminen työskenteli Lopella kunnanjohtajana. Sitä ennen hän oli kunnanjohtajana Perttelissä.

Elinvoimatoimialan synnytysvaikeudet olivat liikaa?

Irtisanoutumisensa syyksi Salminen mainitsee Jämsän kaupungin tiedotteessa sen, kun kaupunginvaltuusto päätti palauttaa elinvoimatoimialan perustamista koskevat asiat uudelleen valmisteltavaksi.

– Olen todennut 18. huhtikuuta valtuustoryhmien puheenjohtajalle Jorma Potille, että valtuuston päätös elinvoimatoimialaosion palauttamisesta uudelleen valmisteluun näyttää aiheuttavan kaupunginjohtajan näkemyksen ja eri ryhmien moninaisten näkemysten välillä niin suuren ristiriidan, että kaupunginjohtajana joutuisin todennäköisesti jättämään asiasta myöhemmin eriävän mielipiteen. Tämä ei olisi jatkotyöskentelyn kannalta hedelmällisin lähtökohta viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä. Esitin kaupunkijohtajan johtajasopimuksen mukaisesti, että irtisanoutuisin kaupunginjohtajan virasta, Salminen kommentoi kaupungin tiedotteessa.

Lue lisää: Mikä on tämä elinvoimatoimiala?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos